Sport

PAO JE PRVAK! Bila je to večer ‘crveno – plavih’ u Gospinom polju!

square426

Pao je prvak! Pao je po drugi put ove sezone, nakon 4:3 u prvom dijelu sezone u Makarskoj, ovog petka navečer pred 800 vjernih navijača, aktualni prvak doživio je poraz rezultatom 6:3! Bila je to večer ‘crveno-plavih’ koji su u svim segmentima bili bolji protivnik što i konačan rezultat sugerira…

Sve je počelo kao iz snova; lopta je krenula s centra, a nakon dva-tri dodavanja, Pele je uposlio Mara Đuraša koji iz okreta, s oko 7-8 metara, prizemnim udarcem pogađa malu mrežicu za vodstvo 1:0! U vrlo otvorenom početku utakmice Makarani su najbliži pogotku bili u 3. minuti kada su Osredkar i Kazazić pobjegli u kontru, međutim Kazazić u završnici nije ostao na nivou. Nova šansa za Square uslijedila je u 4. minuti kada je Peleov udarac krajnjim naporom zaustavio vratar Bašković.

U 6. minuti bilježi se udarac Micevskog kojeg Bašković nakratko odbija, a nakon čega dotrčava Kuraja koji silovitim udarcem pogađa gostujućeg vratar u glavu. Svega 37 sekundi poslije Micevski je pokušao solo, međutim njegov udarac desnog nogom odlazi uz stativu u vanjski dio male mrežice kao i minutu poslije udarac Pelea! U 11. minuti Pele, nakon kratke kombinacije s Hrkaćem, silovitim udarcem iskosa pogađa ispod Baškovića za potpuno zasluženu prednost 2:0! Par sekundi poslije zaprijetili su i gosti (Musinov), ali je Primić bio na visini svog zadatka. Nakon toga, nastavio se pritisak ‘crveno plavih’, a iz svega je uslijedio novi pogodak! Mirko Hrkać prošao je svog čuvara na oko 10-11 metara te snažnim udarcem u rašlje povećava na 3:0! U 13. minuti Osredkar s 10 metara pokušava prevariti Primića, ali je i ovaj put vratar Squarea upisao novu, atraktivnu, obranu! Tri minute poslije, brza akcija gostiju, ali ovu izglednu šansu umjesto Primića zaustavlja – stativa! Kratku dominaciju Makarana prekinula je brza konta Pelea koji u završnici nije htio ostati nesebičan već je uposlio Cvjetkovića čiji udarac u posljednjim sekundama zaustavlja gostujući igrač. Bilo je to najbolje prvo poluvrijeme u dosadašnjem dijelu prvenstva ove momčadi!

U nastavku gosti pritišću, ali u prvih pet minuta momčad MNK Squarea izdržala sve moguće napade na čelu s vratarom Primićem. U 26. minuti Micevski je srušen ispred Baškovića od strane dva igrača, međutim suci se nisu oglasili… Ponovno gosti prijete, ali u 27. minuti izglednu šansu Lucasa brani Primić. U 29. minuti gosti gube loptu na centru, Hrkać povlači kontru, upošljava Đuraša koji nesebično na drugoj stativi upošljava Pelea za 4:0! U 31. minuti Adrijan Micevski iskoristio je brzu kontru te s oko 4-5 metara desnog nogom pogodio za 5:0!

Nakon toga gosti su zaigrali s igračem vratarom, a pet minuta poslije pogotka Micevskog, s druge je strane, prva lopta završila iza leđa Primića, nakon što je Musinov pogodio za smanjenje (5:1) u igri s igračem više. Isto je minutu poslije uspjelo i Bajrušoviću za 5:2.. Nastavili su gosti s igračem vratarom, a u 38. minuti kapetan Hrvoje Cvjetković oduzeo je loptu te udarcem preko cijelog igrališta povećao prednost na 6:2! U 39. minuti Pele je nepravio prekršaj na oko 7-8 metara iskosa, izvođač je Fideršek, kojemu prvi udarac brani Primić, a potom slovenski reprezentativac nakon odbijanca natrčava i pogađa za 6:3.

Za Square su pod vodstvom trenera Frane Despotovića igrali Primić, Cvjetković, Gašpar, Pele, Hrkać, Turuk, Džanković, Kuraja, Carlos, Micevski, Konsuo, Nebergoj i Đuraš. Uspjehom protiv aktualnog prvaka momčad Squarea stigla do 25. osvojenog boda s kojim je i dalje na četvrtom mjestu u poretku 10 momčadi. U idućem kolu momčad MNK Squarea gostuje kod Alumnusa u Zagrebu.

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist