Aktualno

PALATA I ŠUMET ZAMUĆENI Vodovod od sutra šalje cisterne, Franković pohvalio pročistač vode na Ombli

VODA VODOVOD CISTERNA15

Iz Vodovoda Dubrovnik obavijestili su o zamućenju izvorišta Palata i Šumet.

– Uslijed obilne kiše došlo je do povišene mutnoće na izvorištima Palata i Šumet pa se voda na području Vrbice, Štikovice, Malog i Velikog Zatona te Šumeta ne preporučuje za piće. Vodu je prije uporabe potrebno pustiti da se istaloži pa tekućinu iznad taloga prokuhati – javljaju te dodaju da je mutnoća vode u ostalim dijelovima sustava Palate (Orašac, Brsečine, Trsteno, Gornja sela, Majkovi i Elafiti)  unutar dozvoljenih vrijednosti. Voda u tim naseljima, kako navode, može se koristiti za piće.

U suradnji s nadležnom vatrogasnom postrojbom Vodovod je osigurao opskrbu pitkom vodom cisternama, obavijestili su te poslali raspored kada će cisterne biti na lokacijama.

CISTERNA 1

9:00 do 9:45 sati VRBICA (na autobusnoj stanici)

10:00 do 10:45 sati ŠTIKOVICA

11:00 do 11:45 sati ZATON MALI (kraj vrtića)

12:00 do 12:45 sati ZATON VELIKI (na rivi)

CISTERNA 2

10:00 do 11:00 sati ŠUMET

– Kontrola i dezinfekcija se odvijaju redovito, a o svim promjenama Vodovod će pravodobno obavijestiti potrošače – zaključuju obavijest.

Inače, Mato Franković je na društvenim mrežama izvijestio da je zamućenje izvorišta Ombla 40 NTU, te pohvalio ugrađeni pročistač.

– Znate li koliko je dozvoljeno zamućenje, a da je voda ispravna za piće? Odgovor je 4 NTU. Zahvaljujući pročistaču za vodu kojeg smo izgradili i pustili u rad prije 5 godina danas, unatoč ekstremnoj količini padalina, voda je ispravna za piće. Do prije 5 godina i po manjoj količini oborina naša svakodnevica bili su vatrogasci na ulicama koji dijele vodu našim sugrađanima jer ona s pipa nije bila za piće – objavio je gradonačelnik.

Pročitajte još

ŽESTOKE REAKCIJE Kritike Frankoviću uputili Knežević, Bonačić Obradović i Srđevci

Dulist

Napravili smo đir nakon ogromne poplave. Evo kakvo je stanje

Dulist

ZBOG KIŠE Gershwinova večer održat će se u srijedu

Dulist