Aktualno

OVU SUBOTU LAPAD RUN Dubrovnik trči u znak podrške ženama u borbi protiv raka dojke

Lapad Run promo 3

Ove subote, 28. rujna 2024., s početkom u 9:30 sati, održava se četvrto izdanje utrke Lapad Run. Utrkom se tradicionalno obilježava početak Mjeseca borbe protiv raka dojke.

-Iznimno nas veseli što naše sugrađanke i sugrađani svake godine prepoznaju važnost ove inicijative. Lapad Run objedinjuje rekreaciju i druženje na prekrasnoj lokaciji i podršku širenju svijesti o važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke. Dionice od 5 i 10 kilometara, koje se mogu istrčati ili prohodati, prilagođene su svim razinama kondicije, a najvažnija poruka je promicanje zdravlja, izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona te dodao kako će 5 eura od svakog kupljenog trkačkog paketa biti donirano Ligi protiv raka Dubrovnik.

Podsjetimo, rak dojke najčešći je oblik raka kod žena. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji otkriva se novi slučaj svaki četvrti dan., dok na razini Hrvatske dnevno u prosjeku otkrije šest novih slučajeva. U većini slučajeva radi se o izlječivoj bolesti ako se otkrije na vrijeme, zbog čega se svake godine poduzimaju brojne aktivnosti kojima se žene potiče na preventivne preglede.

Banner 300x250 DU 1

Za vrijeme održavanja utrke u vremenu od 9:30 do 11:30 sati privremena prometna signalizacija zabrane prometovanja za sva vozila bit će postavljena na križanju ulice Miljenka Bratoša s ulicom Kneza Domagoja, križanju ulice Miljenka Bratoša s Oraškom ulicom, spoju ulice Miljenka Bratoša s Lapadskom obalom te spoju Riječke ulice i ulice Ivana pl. Zajca.

Pročitajte još

Policija i ove godine provodi preventivne programe kojima je obuhvaćeno 300 srednjoškolaca

Dulist

Od danas nestašica poznatih lijekova, ne zna se kada će opet biti na tržištu

Dulist

EKONOMISTI I AGENTI ZA NEKRETNINE POZDRAVLJAJU POREZNU REFORMU Važno je da se zakon provede i bude pravedan!

Ivana Mijić Vulinović