Županija

OVRHA NAD BOLNICOM Božović: Nadamo se sretnom završetku!

Dubrovačka bolnica

-Mogu potvrditi kako imamo višemilijunske dugove prema komunalnim tvrtkama u vlasništvu Grada, kao što je Vodovod, Čistoća itd. Neki od tih predmeta su na sudu i ovršni su, ali gradske tvrtke su odlučile ne ovršiti nas jer nemamo novce – rekao nam je Baldo Božović, zamjenik sanacijskog upravitelja Opće bolnice Dubrovnik, nakon što je u medije dospjela vijest kako će Grad Dubrovnik te tri gradske tvrtke prisilno će od Opće bolnice Dubrovnik naplatiti dugovanje.
– Intezivno smo u pregovorima koji se vode između Ministarstva financija, Ministarstva zdravlja, Županije i Grada Dubrovnika oko toga da se jednom win-win situaciji riješimo cijeli taj problem na način da je Grad zainteresiran za jedna stari objekt na području stare bolnice koji je sad u vlasništvu županije, a koji je donedavno bio u vlasništvu bolnice. Ako se svi suglase da se tako namire dugovi i time se stvore uvjeti da bolnica jednostavnije diše sljedećih nekoliko godina, onda će sve biti sretno završeno. Taj postupak se vodi već dva tri mjeseca i očekujemo sretno rješenje – rekao je Božović.

-Posljednje u nizu događanja je da je gradonačelnik Dubrovinka napisao dopis ministru zdravlja, da je situaicja takva da ga moli za intervenciju da se obavi ova transakcija – rekao nam je Božović.

Neslužbeno se doznaje kako je aktivacija dugovanja prema Vodovodu, Sanitatu i Čistoći uzrokovana sukobom između gradonačelnika Andra Vlahušića i župana DN Nikole Dobroslavića oko zgrade Stare Nautike pokraj Stare bolnice. Vlahušićeva željaje dugove pretvoriti u nekretninsko vlasništvo na tom predjelu kako bi tamo napravio šetnicu.

Pročitajte još

Županija odgovorila na priopćenje Marka Benića iz Zalazaka sunca

Dulist

PODUZETNIČKI INKUBATOR PLOČE Nudi se prostor za poduzetnike početnike

Dulist

[FOTOGALERIJA S PELJEŠCA] ŽU Run – više od utrke!

Dulist