Politika

‘Ovo nije prvi put da se Dubrovnik marginalizira!’

nova osobna

Iz Stranke Dubrovnik Regija oglasili su se s očitovanjem vezanim za izradu novih osobnih iskaznica, na kojoj nedostaje cijela dubrovačko neretvanska županija, te otoci. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

'Smatramo se dužnima  očitovati o izradi novih osobnih iskaznica službeno predstavljenoj na internetskoj stranici  Ministarstva unutarnjih poslova. Kako na pozadini nove osobne iskaznice stoji zemljovid Hrvatske na kojem je izostavljena cijela Dubrovačko-neretvanska županija i otoci, glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš izjavljuje kako se radi o stilizaciji i da se izostavljeni teritorij može vidjeti pod posebnim povećalom.

Ovo nije prvi put da se Dubrovnik marginalizira! Dubrovnik nije bitan  kad ostaje bez carine, bez trgovačkog suda, bez uprave pošte ili HZZO-a!  Sjetite nas se kad su u pitanju naše zidine i naša spomenička baština, kada vam trebamo za promidžbu i kada punimo državni proračun. Sjetite se Dubrovnika i kad se radi o prodaji naših strateških prostora! Kako ste nas brzo zaboravili kad se radilo o povezivanju Dubrovnika s matičnom zemljom  i nastavili raditi dionicu Žuta Lokva?  Unatoč svemu, nismo mogli ni zamisliti da nas nema čak ni na karti Hrvatske! Dubrovnik ste opet gospodo ponizili i  obezvrijedili!
Čiji smo mi, gospodo? Do kada mislite manipulirati s nama? U Dubrovniku još živi ponosnih ljudi, koji na sve ovo neće zatvarati oči!'
 

 
 

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist