Sport

“Ovim momcima treba dignuti spomenik!”

futsal426

Izbornik hrvatske futsal reprezentacije Mato Stanković nakon utakmice s osmijehom je došao na konferenciju za novinare. Puno razloga za zadovoljstvo!

– Ne bih htio biti biti slatkorječiv, ali momci su, posebno njih 4-5 starijih, zaslužili su da im se digne spomenik za sve što su postigli ove tri-četiri godine. Dario je praktički igrao svih 40 minuta! Kad gledam utakmicu, moram priznati da prvo poluvrijeme nije bilo baš najbolje. Dapače, to je možda bilo i najgore poluvrijeme u zadnje 2-3 godine. Pritisak je bio prevelik, igračima je u uhu bila priča da su Slovaci loši, ali sva sreća da smo i uz lošu igru imali dobar rezultat. Nakon poluvremena smo odigrali vrhunski, imali posjed i stvarali šanse. Svima svaka čast! Zaslužili su ovo i ovo je njihova velika pobjeda! – istaknuo je izbornik Stanković.
 
Kazao je kako treba biti realan u vezi plasmana na Euru 2014. godine.
– Treba biti realan. Napravili smo zadnji korak za povratak hrvatskog malog nogometa na europsku i svjetsku scenu. Prije nekoliko godina smo bili u trećoj europskoj ligi, a sad smo u prvoj. Preuranjeno je o tome razmišljati. Najvažnije je da smo tamo i da smo se napokon vratili. Za Europsko prvenstvo u Splitu vrtila s priča o domaćstvu i sreći, ali ovo je potvrda da to ništa nije bilo slučajno. Jer na Euro dolazi samo 12 najboljih ekipa, a mi smo među njima. Sigurno je da na Euro nećemo ići na izlet, pokušat ćemo tamo nešto napraviti, ali mislim da smo već sad napravili odličan posao za hrvatski mali nogomet – istaknuo je izbornik.
 
Posebno je pohvalio Dubrovnik kao domaćina ovog događaja.
– Znali smo da će biti ovako i ništa to nije slučajno. I Dario i ja i Bačić smo tu domaći. Imali smo punu dvoranu i vrhunsko navijanje. Kad nas nije išlo dizali su nas. Dubrovnik se pokazao kao pravi pogodak – zaključio je izbornik Stanković.
 
– Utakmica je bila teška i u dvorani je bilo jako vruće. Drago mi je da je publika mogla vidjeti koliko su Slovaci ozbiljna i dobra ekipa. Dominirali su gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Nametnuli su svoj ritam, ali mi smo imali malo sreće. U drugom poluvremenu smo skupili glave i uz pomoć ove vrhunske publike mislim da smo zasluženo pobijedili – izjavio je za duList po završetku utakmice sjajni Dario Marinović, koji je večeras, baš kao i svi ostali momci, ostavio srce na parketu.
 
Je li bilo teško igrati protiv Slovačke koja je znala mijenjati i po tri igrača istovremeno?
– To je njihova kvaliteta. Oni imaju jedan klub, i svi su u reprezentaciji, što je ogromna prednost. S druge strane, mi smo raštrkani, ima nas pet ili šest po inozemstvu, drugi su u domaćim klubovima. Taj pritisak nije bilo lako izdržati jer se mijenjaju gotovo svaku minutu, a mi neki igramo i 35 minuta, što je fizički nemoguće izdržati – kazao je Marinović, koji je svoj pogodak posvetio navijačima.
 
– Bilo je na tribinama puno moje obitelji, prijatelja, poznanika. Doslovno sam znao svakog u publici jer Dubrovnik je mali grad. Nadam se da će dolaziti u velikom broju i na utakmice Squarea. Zapravo, uopće ne sumnjam u to, jer Dubrovnik voli mali nogomet – rekao je Marinović.
 
Strijelac hattricka na večerašnjoj utakmici Franco Jelovčić bio je posebno sretan svojim doprinosom.
– Ovo je sigurno jdna od mojih boljih partija za reprezentaciju. Slovaci su jako nezgodna ekipa, puno trče i rotiraju. Mislim da prvo poluvrijeme nismo odigrali dobro, ali u drugom smo ih razvalili. Nametnuli smo se igrom i dokazali da smo bolja ekipa od njih – rekao je Jelovčić.

Pročitajte još

Joković i Fatović u najboljoj sedmorki olimpijskog turnira!

Dulist

VATERPOLISTI STIGLI U GRAD Hvala što nas činite ponosnima

Dulist

BARAKUDE POZIVAJU Večeras svi na Stradun!

Dulist