Grad

Ovako će izgledati nova dvorana u Gospinom polju!

dvorana gospino polje projekt 2023 2

Glavni projekt nove sportske multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju je izrađen u ugovorenom roku, a zahtjev za pokretanje postupka ishođenja građevinske dozvole bit će predan idućeg tjedna, ističu iz Grada Dubrovnika.

Ugovor za izradu glavnog projekta dvorane koja će ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. i riješiti problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina, podsjetimo, potpisan je u prosincu prošle godine s odabranim izrađivačem, tvrtkom KAP4 d.o.o. iz Zagreba. Izradu glavnog projekta prati izrada izvedbenog projekta s troškovnikom, a sve sukladno ugovoru ukupne vrijednosti 3.681.250,00 kuna s PDV-om.

Novi multifunkcionalni objekt površine je cca 20000 m2, ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kreće se od 3840 do 4384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

-Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi, koji će omogućiti da u budućnosti budemo domaćin brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima – naglašavaju iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist