DuList IN

Ovaj kremasti desert od samo tri sastojka savršen je za ljeto

posset limun pexels ella olsson

Posset od limuna desert je koji trebate ovog ljeta, piše Index. Lagan je i kremast, sa savršenom teksturom koja podsjeća na panna cottu.

Ako ste obožavatelji limuna, tim bolje, jer u ovom se inače podrijetlom britanskom desertu sve vrti oko – limuna. Osim toga, super ga je jednostavno napraviti.

Posset od limuna dobiva svoju teksturu kroz jednostavan, ali pomalo fascinantan proces (znat će oni koji kod kuće vole kemijati s mliječnim proizvodima i kiselinama). Kada vrhnje i šećer lagano zagrijemo, postaju glatka i svilenkasta smjesa. Zatim, kada se doda sok od limuna, njegova kisela svojstva uzrokuju zgušnjavanje i stvrdnjavanje smjese čime se postiže pudingasta struktura.

Za četiri porcije posseta trebat će vam 500 ml slatkog vrhnja, 150 g šećera, 1 žlica limunove korice, 1 svježe iscijeđeni limun.

Stavite slatko vrhnje, šećer i koricu limuna u lonac i zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se šećer ne otopi i vrhnje ne zakuha.

Pustite da smjesa kuha 2 minute prije nego što dodate limunov sok. Pomiješajte da se sjedini i nastavite kuhati 1-2 minute, dok se ne počne zgušnjavati.

Maknite s vatre i protisnite kroz sito kako biste uklonili koru i svu pulpu. Ne morate ako vam ne smeta.

Izlijte u desertne šalice. Ohladite, barem 3 sata ili preko noći. Poslužite samo ili s malo tučenog vrhnja i svježim bobičastim voćem.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist