Zanimljivosti

OVA zemlja proglašena je najboljom za umirovljenike!

umirovljenici5018

Specijalizirani portal InternationalLiving.com proveo je veliko istraživanje o zemljama pogodnima za život umirovljenika, a južnoamerička država Ekvador osvojila je prvo mjesto i proglašena najboljom.

Ekvador je dobio 92,7 od mogućih stotinu bodova, a najbolje je ocjene dobio za klimatske uvjete, troškove najma ili kupovine nekretnina, cijene zrakoplovnih karata, javni prijevoz i usluge što ih vlasti nude umirovljenicima. Njegove glavne prednosti su topla klima, dostupni stanovi i brojne ponude.

Glavni su mu konkurenti Panama, Meksiko, Malezija i Kostarika, koji su također ispunili osam glavnih kriterija.

Najboljim mjestom za mirovinu u Središnjoj Americi smatra se Panama, koja nudi Pensionado vizu, koju može dobiti svatko tko ima mirovinu veću od 1000 dolara. Viza omogućuje popust u zdravstvenoj skrbi, zabavi, zračnom prijevozu kao i opskrbi strujom i telefoniranju.

Malezija, najbolja zemlja za umirovljenike u Aziji, dobila je najviše bodova za jednostavnu prilagodbu, zabavu i komfor, kao i za niske životne troškove. Jelo s bocom vina u Maleziji se može dobiti i za manje od pet dolara, a posjet liječniku stoji samo 15 dolara.

Španjolska je šesta na globalnoj ljestvici, a prva u Europi. Njezini su aduti topla klima i niski životni troškovi u usporedbi s drugim europskim zemljama. Španjolska je dobila mnogo bodova i za dobru infrastrukturu, zdravstvo koje je prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji među najboljima u svijetu, kao i za zabavu.

Izvor: HRT

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist