Zanimljivosti

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

ljetna skola teologije

Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ovog ljeta pokreće Ljetnu škole teologije (Summer School Theology Dubrovnik) koja će se održati od 15. do 19. srpnja u Učeničkom domu Paola di Rosa u Dubrovniku, a namijenjen je studentima i bogoslovima katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima kao i onima koji su već završili studij teologije.

Dubrovački biskup Mate Uzinić u pozivu ističe da „uvidjevši da se naša teologija i Crkva nalazi pred izazovom sve veće pluralizacije suvremenoga svijeta, kao i da ta pluralizacija na mnogim razinama predstavlja izazov na koji Crkva i teologija moraju odgovoriti u svjetlu evanđelja, Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije odlučilo je organizirati Ljetnu školu teologije kako bi mladi studenti i bogoslovi dobili još jednu priliku intenzivno promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkoga i teološkoga govora u suvremenim društvima“.

Svim studentima osiguran je besplatan smještaj i hrana. Za prijavu potrebno je do 20. lipnja na e-adresu teologija@dubrovacka-biskupija.hr poslati motivacijsko pismo i prijepis ocjena posljednje završene godine studija (za diplomirane teologe samo motivacijsko pismo). Predavanja i radionice su na engleskom jeziku. Ukupno se prima 40 studenata.

Predavači su Carmelo Dotolo, dekan Fakulteta misiologije Papinskoga sveučilišta Urbaniana; Pantelis Kalaitzidis, ravnatelj Volos Academy for Theological Studies; Tina Beattie, profesorica Katoličkih studija na Sveučilištu Roehampton u Londonu i Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Predavači će održavati sljedeće radionice: Autentičnost teologije u pluralnim društvima (Carmelo Dotolo), Pravoslavlje, pluralizam i drugost (Pantelis Kalaitzidis), Društvo i pluralizacija: šanse i izazovi za žene u Katoličkoj Crkvi (Tina Beattie).

Cjelokupni program i informacije mogu se pronaći na web stranici theologia-ragusina.hr.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist