Aktualno

Otvorena posudionica medicinskih pomagala

caritas012

Caritas Dubrovačke biskupije pokrenuo je novi hvalevrijedan projekt – Posudionicu medicinskih pomagala.

-Krajem svibnja smo imali tjedan volontera, i onda smo htjeli ponuditi jedno predavanje koje se tiče palijativne skrbi, dakle za osobe koje su terminalno bolesne. Iz tog predavanja rodila se ideja o  posudionici medicinskih pomagala – istaknuo je don Robert Ćibarić ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije.

-Tražili smo od tvrtki koje se bave ovim da nam daju troškovnik. Ponuda je bila oko 60 tisuća kuna, a Županija DN pristala je sufinancirati polovicu tog iznosa – rekao je don Robert Ćibarić ravnatelj Caritasa.

-Deset medicinskih kreveta sa svom opremom, deset kolica, pet princeza, pet daski za kupanje i dekubitusne madrace i štake – pobrojao nam je dostupnu opremu  djelatnik Caritasa Pero Srijemse, te dodao kako se svi u potrebi za ovakvom uslugom samo trebaju javiti u Caritas.

-Glavni cilj nam je obiteljima koji su suočeni s visokim troškovima liječnja, olakšati situaciju, a ti naročito terminalni pacijenti zaslužuju pomoć koliko se može to učiniti – rekao je Ćibarić. te dodao kako je dubrovački Caritas prvi u Hrvatskoj koji ima ovakvu akciju.

-To nam je bio dodatni izazov da i na tom područuju napravimo iskorak – rekao je Ćibarić te pozvao sve sugrađane koji možda imaju neka pomagala koja ne koriste doma, da ih daju u Caritas kako bi mogli biti na pomoć svima.
 

Pročitajte još

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

PLENKOVIĆ O FRANKOVIĆU I USTAŠKOM POZDRAVU ‘To nije bilo primjereno, nema nikakve dileme’

Dulist