Kultura

Otvorena izložba Viktora Daldona

daldon030

Izložba Viktora Daldona otvorena je ovog četvrtka u Studiju Let 777 u nastavku ciklusa kojim se predstavljaju dubrovački autori.

Autor je izložio radove iz 2009. godine velikog formata i u kombiniranoj tehnici,  koje nije još izlagao s obzirom da se zadnje dvije godine  morao baviti drugim poslovima radi egzistencije.
– Od motiva izdvojio bih nasilje i humor- dodao je za duList.

Inače, Viktor Daldon je nedavno u kući Bukovac u Cavtatu otvorio još jednu izložbu svojih radova, a idućeg tjedna njegovi radovi također će biti izloženi u Florinom domu u Uvali Lapad, dok će u kolovozu upriličiti veliku izložbu u Kopenhagenu.
 
Viktor Daldon rođen je 1972. godine u Dubrovniku. 1995. godine upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci (Odsjek likovne umjetnosti), a 1996. godine nastavlja studij na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, gdje diplomira u klasi profesora Eugena Kokota 2001. godine. Član je HDLU-a i HZSU-a. Dobitnik je rektorove nagrade za slikarstvo 2001. godine.

Banner 300x250 DU 1

Samostalno izlaže od 1999. godine (Zagreb, Dubrovnik, Momjan, Cavtat, Novo Mesto), te od 1998. godine na brojnim skupnim izložbama od Zagreba, Dubrovnika, Budimpešte, Italije, Francuske…) Umjetnikova djela nalaze se u zbirkama: stalni postav Moderne galerije u Zagrebu, Umjetničke galerije u Dubrovniku, Galerije Branko Ružić u Slavonskom Brodu, te u zbirci Matice hrvatske u Zagrebu, Erste banke u Zagrebu, HT-mobile u Zagrebu. Živi i radi u Dubrovniku.

Pročitajte još

U MALE BRAĆE Koncert DSO-a pod ravnanjem Antuna Poljanića

Dulist

DRŽIĆEV ‘ARKULIN’ Premijera u petak

Dulist

70. GODINA MATICE HRVATSKE U Dubrovniku se predstavlja slikovnica o Baby Lasagni i mačku Stipi

Dulist