Kultura

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

izlozba vojnovic 3

Slatki i grki Vojnovićev fundus” naslov je skupne izložbe dubrovačkih likovnih autora koja se 22. srpnja otvorila u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Izložbu je otvorila povjesničarka umjetnosti Maris Šišević, ujedno i autorica popratnog teksta o izložbi.

– Moderna kultura zahvaćena imperativom pozitivnosti iskače iz tračnica gorko-slatke tradicije, iz životne navigacije između radosti i tuge. Osuđujući gorke osjećaje čežnje i melankolije kao beskorisne ne vidi u njima inspiraciju za kreativnost i transformativni potencijal, stoga i ne crpi njihovu suptilnu moć – izjavila je Šišević.

Izložba okuplja radove istaknutih dubrovačkih umjetnika: Miše Baričevića, Marijana Fragića, Ivane Gillé, Klare Knego, Valtera Kožula, Roberta Kralja, Mace Lučić i Jasmine Runje. Postav izložbe zaslužni su Marta Baće i Robert Kralj.

Posjetitelji mogu razgledati izložbu do 12. kolovoza 2024. godine, te se uvjeriti kako su suvremeni dubrovački slikari uspjeli prikazati filozofiju i impulse Vojnovićevih djela na svojim platnima.

Pročitajte još

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist