Grad

Otvoren Svjetski kongres tunela i podzemnih građevina

zupan tuneli4

Svjetski kongres tunela i podzemnih građevina u organizaciji Hrvatske udruga za tunele i podzemne građevine – ITA Hrvatska i ITA-AITES Međunarodne udruge za tunele i podzemne građevine započeo je danas u Dubrovniku.

Otvorio ga je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tema svjetskog kongresa WTC2015 posvećena je razvoju korištenja podzemnog prostora na području Jugoistočne Europe. Kako su naveli organizatori, namjera je upoznati sudionike s novim i suvremenim metodama i tehnologijama koje svojim trendovima razvoja i dostignućima mogu doprinijeti razvoju u području korištenja podzemnog prostora i tunelogradnje u Hrvatskoj kao i širem području jugoistočne Europe.

Glavne teme kongresa su strojno probijanje tunela u razvoju i korištenju, konvencionalne metode izgradnje tunela u razvoju i korištenju, uronjeni i plutajući tuneli, rad i održavanje tunela i podzemnih građevina, oprema tunela i podzemnih građevina, sigurnost od požara tunela i podzemnih građevina, urbanizam i korištenje podzemnih prostora, izgradnje tunela u mekim tlima (urbana područja) i čvrstoj stijeni u kršu, analize rizika i tehnike za podzemne konstrukcije te optimizacija troškova i financiranje podzemnih građevina.

Svjetski kongres traje do 28. svibnja.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović