Zanimljivosti

Otvoren primorski lovački dom

slano primorje admiral554

Lovačka udruga 'Primorje' osnovana je i djeluje na prostoru Dubrovačkog primorja još od 2000. godine. Udruga, koja okuplja 105 članova, Primoraca s područja od Imotice do Trnovice i osoba koje su po ženidbi postali Primorci, započela je s gradnjom lovačkoga doma 2008. godine.

U subotu 21. rujna konačno svečano proslavila otvaranje. Dom, koji je izgrađen uglavnom dobrovoljnim radom članova Udruge i donacijama tvrtki, Općine i pojedinaca u subotu je bio mjesto okupljanja domaćina i njihovih gostiju. Predsjednik Lovačkog društva 'Primorje' gospodin Mato Špilj je u razgovoru kazao kako su od svoga osnivanja bili bez odgovarajućega prostora pa su se sastajali po privatnim kućama. Zato im je, kaže, ovaj dom veliki uspjeh i sretni su da konačno imaju svoj prostor od 130 kvadrata u kojemu je sala, kuhinja, sanitarni čvor, sprema i obvezna prostorija za obradu mesa divljači.

A kako biti lovac, ne znači samo loviti, svi članovi Udruge imaju svoje godišnje obveze koje kao lovci po Statutu Udruge moraju odraditi. Svi članovi skrbe o zaštiti i uzgoju divljači, odrađuju radove u lovištima, čiste putove i prosjeke i brinu o pojilištima za divljač. Kako bez pomoći donatora, ipak ne bi uspjeli privesti radove kraju, u subotu su prigodom svečanoga otvaranja doma, uz lovački menu, primorske specijalitete i uz nastup primorskoga linđa, podijelili i 71 zahvalnicu svima koji su financijski poduprli ovaj projekt.

Naravno, neće ovo biti prostor isključivo namijenjen za potrebe članova Lovačke udruge 'Primorje', nego i za potrebe drugih aktivnosti i okupljanja, na kraju je dodao gospodin Špilj, ne skrivajući svoje zadovoljstvo njihovim uspjehom koji potvrđuje kako zajednički interesi i vrijedne ruke kuću grade, u ovom slučaju, lovački dom.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist