Kultura

OTVARANJE IZLOŽBE U FLORI ‘Svi trenuci istodobno’ Neli Ružić

galerija flora florin dom facebook

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe ‘Svi trenuci istodobno’ splitske multimedijalne akademske umjetnice Neli Ružić večeras u 17 sati u Galeriji Flora. Izložba se može pogledati do 4. prosinca od 10 do 12 te od 14 do 18 sati.

Ružić inače u svojim radovima istražuje percepciju vremena, povijesne narative i preklapanja osobnog i kolektivnog sjećanja. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1990. godine, te postdiplomski studij na Facultad de Artes u Meksiku 2013. godine. Imala je niz samostalnih izložbi i sudjelovala na brojnim izložbama, projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Njeni su radovi dio kolekcija Galerija umjetnina u Splitu, MMSU Rijeka, MSU Zagreb, Galerije Marino Cettina, Umag te Canal Mediateca Caixa Forum, Barcelona.

-U radovima istražujem osobno i kolektivno sjećanje i zaborav u odnosu na tranzicijske identitete. Koristim različite medije poput fotografije, objekata, instalacija i video instalacija, te često radim procesualne radove kroz duže vremenske periode. Neki od mojih radova su zamišljeni kao vremenski strojevi, a problem vremena, heterokronije i memorije provlači se kroz cijeli moj rad – opisala je sama umjetnica.

neli ruzic plakat web

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist