Kultura

Otvara se izložba “Pometov san”

pozivnica pomet

Ustanova u kulturi Dom Marina Držića danas organizira otvaranje izložbe "Pometov san" autorice Ivane Komel iz grada Novske.

Ovo je drugi put da autorica izlaže svoje radove u Dubrovniku. Prošle godine, u istom prostoru, kao dio kulturne ponude grada Dubrovnika, autorica se predstavila stvaralački nadahnuta djelima Marina Držića, gipsanim figurama likova iz Držićevih djela i motivima dalekog Japana, uljima i akrilikom na staklu.

Za sedmu samostalnu izložbu, "Pometov san“, svoje viđenje Fortune, Pometa, Laure i Skupa, Ivana je ovaj put prenijela na platna velikog formata, a izložiti će i najnovije skulpture.

Slikarica na osobit način izvlači osobe i stvari iz Držićeve zbilje, ona ih figurira, zapravo stvara njihov ekvivalent likovnom obradom, hvatajući zbilju u zamku sličnosti. Književni predložak je samo odskočna daska u likovni govor isprepletenih mreža stiliziranih linija i oblika začinjenih koloriranim plohama, – rekao je, Mladen Mitar, povjesničar umjetnosti iz Kutine, koji će o slikama govoriti i na otvorenju izložbe.

 Otvaranje izložbe će se upriličiti u 20.30 sati u Domu Marina Držića, na adresi Široka 7.
 

Pročitajte još

[FOTO] ‘ĐKĆ X’ Otvorena izložba Zorana Đukića u Galeriji Otok

Dulist

Rasprodana ‘Čudesna šuma’ igrat će na Lovrjencu od 2. do 4. kolovoza

Dulist

‘ĐKĆ X’ Otvaranje izložbe Zorana Đukića u Galeriji Otok

Dulist