Županija

OTPAD NAŠ SVAGDAŠNJI Kako ćemo odlagati smeće?

cvjetinović

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore održan je satanak na temu gospodarenja otpadom.  

Sukladno propisima iz područja gospodarenja otpadom županije su odgovorne za gospodarenje svim vrstama otpada osim opasnog otpada te su na sastanku definirani Centri za gospodarenje otpadom na području Republike Hrvatske koji će za obradu otpada koristiti mehaničko-biološku obradu te termičku obradu otpada u Gradu Zagrebu.

Koncept mehaničko-biološke obrade otpada podrazumijeva reduciranje količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima te da se sustavom automatskog recikliranja omogući povrat korisnih sirovina iz otpada, no takav koncept je sada neprihvatljiv. Stoga se predviđa revizija svih projekata koji su u različitim fazama pripreme projektne dokumentacije za izgradnju. Žurno će se zatražiti sastanak s ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem kako bi se raspravljalo o toj temi.

Na sastanku su sudjelovali požeško-slavonski župan Alojzije Tomašević, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, koprivničko-križevački župan Darko Koren, zadarski Stipo Zrilić, zagrebački župan Stjepan Kožić i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesnom Kusin, dok je na čelu Grupacije centra za gospodarenje otpadom pri HGK bio voditelj Mladen Jozinović te potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj koja je podržala projekt.

 

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist