Sport

OSVOJENO PET MEDALJA Uspješan nastup naših badmintonaša na Hrvatskom kupu

badmintonski klub dubrovnik

Na 3. krugu Hrvatskog kupa za poletarce, kadete i juniore, koji se održao u Donjoj Stubici, nastupili su mladi sportaši iz badmintonskog kluba Dubrovnik s ukupno sedam igrača. U kategoriji poletaraca do 11 godina natjecali su se Jakov Kralj, koji je osvojio 4. mjesto, Niko Zvone i Nina Grbavac, koji su podijelili 5. mjesto, te Mara Biočić koja je završila na 6. mjestu. Posebno je značajno da je za sve njih ovo bio prvi nastup na Hrvatskom kupu.

Najuspješnija natjecateljica kluba bila je Lea Burazor, koja je u kategoriji kadetkinja do 15 godina osvojila zlato u ženskim parovima, zajedno sa suigračicom Jelenom Čović iz Zagreba, te srebro u pojedinačnoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji do 19 godina, Lea je s Lučiom Galjer osvojila srebro u ženskim parovima, dok je Galjer dodatno osvojila brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji, Patrik Karamatić je s Kristijanom Puljićem iz Splita osvojio brončanu medalju u muškim parovima. Ovaj uspješan nastup rezultirao je s ukupno pet medalja za mlade sportaše kluba, što potvrđuje njihovu kvalitetu i predanost na natjecanju.

Nakon dobro odigranog turnira Lea Burazor zaputila se s kadetskom reprezentacijom na Europsko prvenstvo u Poljsku.

Foto: Badmintonski klub Dubrovnik

Pročitajte još

Večeras doček prvaka u Gružu!

Dulist

HRVATSKA NA VRHU Čubranić proglašen najboljim vratarem Europskog prvenstva, Pavlić najbolji strijelac

Dulist

ZLATO JE NAŠE! Mladi hrvatski vaterpolisti prvaci Europe!

Dulist