Crna kronika

OSUMNJIČEN ZA DVA KAZNENA DJELA Ravnatelj oštetio vrtić za više od 75 tisuća kuna!

policija mup7068

Ravnatelj odgojno-obrazovne ustanove s područja Metkovića, a kako neslužbeno doznajemo riječ je o vrtiću, sumnjiči se za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te za krivotvorenje službene ilu poslovne isprave.

Naime, Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom osumnjičenim za dva kaznena djela i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Njega se sumnjiči da je u vremenu od ožujka 2010. godine do kraja rujna 2012. godine, kao odgovorna osoba jedne odgojno-obrazovne ustanove s područja Metkovića, u više navrata sa žiro računa ustanove podizao gotovinski novac koji je zadržavao za sebe. Time je odgojno-obrazovnu ustanovu oštetio za iznos od oko 65 tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno kako je osumnjičeni sa 48-godišnjom djelatnicom sklopio ugovor o radu u odgojno-obrazovnoj ustanovi u trajanju od četiri mjeseca, iako je radila svega nekoliko dana, a za što su joj isplaćene plaće u ukupnom iznosu od preko 10 tisuća kuna za koji iznos je oštećena odgojno-obrazovna ustanova. Kako bi ostvario navedenu protupravnu isplatu osumnjičeni je neistinitim podacima popunjavao potrebnu radnu dokumentaciju.

Protiv osumnjičenog 55-godišnjaka policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist