GradPolitika

OŠTRO Dobroslavić: Vlahušić više ne smije u zgradu Grada, napravio je cirkus od Dubrovnika!

HDZ kandidati za Gradsko vijeće 2015.

HDZ-ov župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je u petak kako ta stranka mora dobiti predstojeće izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće u Dubrovniku kako se ”ne bi dogodilo da Andro Vlahušić koji je od Dubrovnika napravio cirkus ponovno uđe u zgradu gradske uprave”.
Na predstavljanju kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS za Gradsko vijeće Dubrovnika, Dobroslavić je istaknuo kako je suradnja na relaciji Županija – Grad s bivšim dubrovačkim gradonačelnikom bila gotovo nemoguća, te kako on ne smije biti ponovno gradonačelnik jer je pravomoćno osuđen čovjek.
”Moramo dobiti ove izbore da Vlahušić opet ne uđe u zgradu Grada. On je od Dubrovnika napravio cirkus. Vlahušić ne može biti gradonačelnik jer je pravomoćno osuđen za aferu Šipan. Stigla mu je presuda, a on za sebe kaže kako je slobodan čovjek”, rekao je župan Dobroslavić.
Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić osvrnuo se na činjenicu kako je upravo HDZ kao najjača oporbena stranka u Dubrovniku zaslužan za neizglasavanje proračuna. Bačić je istaknuo kako je takav potez gradske organzacije bio u potpunosti opravdan.
”HDZ nije mogao ostati u koaliciji s ljudima koji su osuđeni. Nismo mogli ni smjeli čekati presudu u aferi Šipan. Da smo ostali u Dubrovačkom dogovoru snosili bi odgovornost za to. Ne može se obraz kupovati s par stotina tisuća kuna koliko će koštati novi izbori. Izlazak iz Dubrovačkog dogovora je bila opravdana odluka Gradskog odbora HDZ-a, kao što je bila i odluka da se ne podrži proračun”, rekao je Bačić.
Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković i kandidat te stranke za gradonačelnika je ponovio kako je najveća koalicija oformljena upravo oko HDZ-a, te kako je uvjeren da će ih građani velikom većinom podržati drugu nedjelju u ožujku.
”Siguran sam da ćemo imati većinu u Gradskom vijeću i kako ćemo pobjedu odnijeti u prvom krugu izbora 8. ožujka”, rekao je Franković te zaključio kako očekuje pobjedu na temelju programa koji u prvi plan ne stavlja novac, već građanina, čovjeka i njegove probleme kao i ravnomjeran razvoj Dubrovnika.

TKO SU KANDIDATI HDZ-a ZA GRADSKO VIJEĆE POGLEDAJTE OVDJE.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović