Sport

‘Ostavljam klupu, ne i vaterpolo’: Legendarni trener Ratko Rudić u mirovini

Ratko Rudic HVS

Kraj trenerske karijere veličanstvenog hrvatskog stratega – zapisali su iz Hrvatskog vaterpolskog saveza u jednoj rečenici sve ono čime se može opisati legendarni trener Ratko Rudić, koji odlazi u mirovinu!

Evo što su dodali:

Ratko Rudić (72), genijalac s vaterpolskih bazena odlaskom s klupe Pro Recca i povratkom u Zagreb ovog tjedna, objavio je ujedno i kraj jedne veličanstvene i ne teško, već neponovljive trenerske karijere.

Čovjek koji je s hrvatskom osvojio čak 10 medalja; koji je u cijeloj karijeri osvojio čak 67 medalja (igračkih i trenerskih), jedini u svijetu vaterpola, ali i općenito loptačkih sportova koji je vodeći čak tri različite nacionalne vrste (Jugoslavija, Italija i Hrvatska) u različitim epohama osvajao i naslov olimpijskog pobjednika, ali i svjetskog prvaka: strateg koji je nastupao u 4 uzastopna olimpijska finala (kao igrač u Moskvi 1980., te potom kao trener u Los Angelesu 1984., Seoulu 1988. i Barceloni 1992.); koji je medalje osvajao s čak 5 reprezentacija s 3 kontinenta (Jugoslavija, Italija, SAD, Hrvatska i Brazil) odlazi s bazena. Iako… Tu valja naglasiti i njegovu rečenicu: ‘Ostavljam klupu, ne i vaterpolo’.

Foto: HVS

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist