Zanimljivosti

Osposobljeni stožeri zaštite i spašavanja grada Opuzena i općine Slivno

Stozer

U prostorijama Grada Opuzena provedeno je 5. i 6. svibnja osposobljavanje članova stožera zaštite i spašavanja, te zapovjedništva civilne zaštite Grada Opuzena, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika i ujedno načelnikom stožera Mariom Bjelišem.

Osposobljavanju su se pridružili i članovi stožera zaštite i spašavanja Općine Slivno s načelnikom stožera ujedno i zamjenikom načelnika općine Draganom Bjelišem.

U sklopu osposobljavanja članovi stožera i zapovjedništva CZ upoznali su se sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u jedinicama lokalne samouprave, odnosima s javnošću u kriznim situacijama, te stožernim upravljanjem u kriznim događajima. Nakon toga prezentirana im je studija slučaja njima bliske poplave u dolini Neretve, te su sudjelovali u simulacijskoj vježbi.

Osposobljavanje provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, dok će Potvrde o završenom osposobljavanju polaznicima izdati Učilište vatrogastva, zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca