Hrvatska

Osnovnoškolci! Uključite se u likovni natječaj za izradu motiva poštanske marke

hrvatska posta natjecaj

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već 11. godinu organizira likovni natječaj za učenike osnovnih škola u kojem učenici imaju priliku dizajnirati poštansku marku Republike Hrvatske na zadanu temu.

Ovogodišnja tema natječaja je ‘AUTIZAM – život u svom svijetu’. Ovim projektom želi se potaknuti učenike te profesore likovne kulture i razredne nastave na izradu motiva poštanske marke. Tema ovog natječaja svake godine potiče djecu na likovno stvaralaštvo, ali osim toga uvijek pobuđuje i na promišljanje tema važnih za mladež.

Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo tako će obići cijeli svijet, jer će i ova poštanska marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a pobjednik natječaja osvojit će prijenosno računalo i pisač.

Profesori likovne kulture i razredne nastave odabiru deset najboljih radova na razini škole i šalju ih Hrvatskoj pošti zaključno s 31. svibnja 2017. godine. Svečanost uručenja nagrade pobjedniku i promocija poštanske marke održat će se u rujnu 2017. godine. Pravila natječaja dostupna su ovdje.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist