Aktualno

‘Osjećao se dim u avionu’

zracna flynonstop 17

U dubrovačkoj zračnoj luci danas je prisilno sletio zrakoplov. Kako doznajemo riječ je o avioprijevozniku Condor koji je bio u preletu i njegovo slijetanje nije bilo predviđeno.

– To je Boeing 757, s 204 putnika i devet članova posade. Bio je na putu za Frankfurt – rekao je Nino Skurić zapovjednik vatrogasne postrojbe zračne luke Dubrovnik.

– Oko 15.30 je javio da će morat sletjeti zbog dima u kabini. Mi smo dobili od tornja tu obavijest i postupili smo po našem planu hitnosti. Avion je sletio, pregledali smo sve, osjećao se malo dim, ali nije bilo izvora. Ni posada nije mogla naći izvor. Napravljena je odmah evakuacija – rekao nam je Skurić te dodao da je zrakoplov prebačen na platformu gdje će mehaničari pokušati naći uzrok kvara.

– Slijedom okolnostio bio sam na licu mjesta i mogao sam pratiti sva događanja, jer sam se ukrcavao u zrakoplov koji je trebao poletjeti za Zagreb. Jedino što mogu je izraziti veliko zadovoljstvo od strane aerodromskog osoblja i svih nadležnih službi jer su napravili izvrsnu akciju i vrlo brzo izvlačenje putnika. Zrakoplov je odvučen tzv. push backom na alternativnu poziciju, i čim se to odradilo aerodrom je pušten u promet. Na sreću, nema većeg oštećenja imovine, a svi su putnici zbrinuti. Sad radimo na njihovom smještaju u Dubrovniku ili će po njih oko ponoća doći drugi zrakoplov – kazao je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Pročitajte još

Poništen natječaj za ravnatelja Rezervata Lokrum, stigla jedna nepotpuna prijava

Dulist.hr

Lasić osudio napad na sumještane: Nacionalni problem lomi se preko naših leđa!

Dulist

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist