Vaše vijesti

Osamdeset studenata i učenika iz Zagreba u posjetu Eko Omblićima!

Eko Omblici i studenti

Eko Omblići ugostili su, uz Dane Sunca, čak osamdeset studenata i učenika Međunarodnog programa Matija Gubec iz Zagreba.

S njima je bila i direktorica Međunarodnog programa i njihovih sedam profesora.

-Ovaj posjet inicirala je naša mlada Dubrovkinja, Barbara Horvat-Čičmak koja radi kao profesor u ovom međunarodnom programu u Zagrebu. Hvala draga Barbara od srca – kazali su nam Eko Omblići, dodavši:
– Tako je po sunčanom i lijepom danu naš Eko park Ombla bio u Mokošici uz puno cvijeća, pun djece i mladih, je su uz naše prijatelje iz Zagreba (inače to su djeca veleposlanika i stranih poduzetnika u Hrvatskoj) naši gosti bila i djeca iz Dječjeg vrtića Sunce i Dječjeg vrtića Pčelica-skupina Ptičice na čemu im puno hvala! – kažu.

Uz ekološko edukativne minute o važnosti rijeka i izvora pitkih voda, djeca i mladi zajedno su posadili stablo prijateljstva – riječku smokvu petrovaču, te izmijenili poklone.

– Naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići su bili jako oduševljeni ovim posjetom a već su sklopili i nova prijateljstva. Nadamo se da će nam ponovo doći slijedećeg proljeća i da će se do tada popraviti naš Eko park Ombla u Mokošici, te postaviti ponovo nova kamena fontana s pitkom vodom (koja je potpuno slomljena u naletu vandalizma u 3 ujutro 6. listopada 2015. godine) budući da su oko Eko parka još tri dječja igrališta – kažu Eko Omblići, dodavši kako je širenje prijateljstva i ekološke svijesti među djecom i mladima cijelog svijeta jedan od glavnih ciljeva ove udruge, u čemu već uspijeva već dva desetljeća.

‘U ime svih učenika i učitelja htjela bih Vam se zahvaliti na gostoprimstvu i prekrasnom dočeku u Vašim Eko-Omblićima. Znam da je posjet bio kratak, ali tim više sladak i mi smo se svi osjećali kao doma i zaista Vam je prekrasno tamo! Mi smo bugenviliju zasadili u našem školskom vrtu te ćemo je paziti i maziti da nam i usprkos kontinentalnoj klimi stalno cvate i miriše! A znam da će tako biti i s ‘našom’ smokvom! – zapisali su pak gosti u svom pismu Eko Omblićima.

Pročitajte još

SNIJEŽNIČARI NA MITSKOJ PLANINI ‘Nismo očekivali da će Ararat biti nešto izvan svega’

Dulist

Ane Mljećka: ‘Zemljište gdje je Hotel Odisej bi se trebalo vratiti stanovnicima Goveđara’

Dulist

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist