Grad

Orlandova godina prijavljena na dva kongresa povijesnih gradova

grad orlando027

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika prijavio je projekt Orlandova godina na dva natječaja/kongresa, od koji se prvi u ožujku održava u Solinu, a drugi u Krakowu u lipnju ove godine.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, Međunarodni kongres povijesnih gradova održava se od 26. do 29. ožujka u Solinu, gdje će se međunarodna kulturno turistička nagrada ‘Plautilla’ dodijeliti u tri kategorije; kvaliteta i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, interpretacija i zaštita kulturne baštine te promidžba i distribucije kulturno-turističkih proizvoda. Orlandovu godinu Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju prijavio je u posljednje navedenoj kategoriji za najbolji turistički proizvod koji se odlikuje kvalitetnom i kreativnom interpretacijom kulturno povijesne baštine.

Petnaesti svjetski kongres Organizacije gradova svjetske kulturne baštine (OWHC) održava se u Krakowu od 2. do 5. lipnja, a ‘Orlandova godin’ prijavljena je na poziv za dostavu projekata povezanih s temom ‘Heritage and Tourism: Local Communities and Visitors – Sharing Responsibilities’. Odabrani projekti bit će prezentirani na kongresu.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist