Kultura

Orlando Dubravki Šeparović i Zlatku Svibenu

igre orlando195

Nakon koncerta pod nazivom „Vivaldi vs. Piazzolla – godišnja doba nekad i sad“ u izvođenju Ivane Bilić na marimbi, Đane Kahriman na violini, Zagrebačkog kvarteta saksofona i Komornog gudačkog orkestra Hrvatske glazbene mladeži pod ravnanjem Pavla Zajceva, kojim je obilježeno zatvaranje  64. Dubrovačkih ljetnih igara, dodijeljene su i nagrade Orlando.

Nagradu Orlando za umjetničko ostvarenje u dramskom dijelu programa dobio je Zlatko Sviben redatelj predstave »Unterstadt« osječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta.
 
– On je predstavu »Unterstadt« prikazanu u Umjetničkoj školi Luke Sorkočević te istoimeni roman uspio pretvoriti u impresivnu kazališnu slagalicu, promišljeno je ispričao tragičnu povijest osječke obitelji na čiju su se sudbinu odrazili politički i društveni događaji. Predstava je to širokih epskih razmjera, a on nas je podsjetio na univerzalnu moć kazalištu – rekla je uz ostalo predsjednica ocjenjivačkog suda Željka Turčinović.
 
– Drago mi je da su spojena dva grada i da se ova tema našla u vjekovnom skladu Dubrovnika-rekao je Sviben zahvalivši se na nagradi.

Orlanda za najbolju glazbenu izvedbu, po drugi put, dobila je  mezosopranistica, prvakinja HNK-a Dubravka Šeparović Mušović, koju je stručni ocjenjivački sud izabrao među 6 izvođača koji su ušli u uži izbor. Ona je u atriju Kneževa dvora izvela recital s pijanistom Đorđem Stanettijem u spomen na Milku Trninu.
 
– Poštovani gospođe i gospari, ođe ipred Kneževa dvora želim se zahvaliti ovom Gradu u kojem sam odrasla. Hvala vam svima od srca- naglasila je Dubravka Šepraović Mušović.

Pročitajte još

SLAVEN TOLJ U KARLOVCU: ‘Druže Tito, mi ti se kunemo!’

Dulist

SLANO Otvara se izložba ‘U primorskom portretu’

Dulist

Tenor Špicer i pijanist Marušić u ponedjeljak u Dvoru!

Dulist