Grad

Orijentacijsko-inovacijski kamp za športske aktivnosti za osobe s invaliditetom u Dubrovniku

marin drzic

Orijentacijsko-inovacijski kamp, na kojem će se predstaviti športske aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, održat će se u Dubrovniku 4. rujna.

U jutarnjem programu kampa, od 11 do 14 sati, održat će se u Centru za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik predavanja za trenere.

Lorena Draženović, magistra kineziologije sa usmjerenjem kineziterapija, održat će predavanje na temu ‘Važnost prilagođenih tjelesnih aktivnosti za razvoj djece s teškoćama u razvoju’. Lorena trenutno radi kao voditelj dislocirane jedinice Dnevni centar Dugo Selo, vlasnica je Centra za motorički razvoj ‘Možeš ti to’ te predavač na Kineziološkom fakultetu na usmjerenju Kineziterapija.

Mirko Samardžić, magistar kineziologije i trener u plivačkom klubu ‘Cipal’, održat će predavanje na temu ‘Uključivanje i rad s mladima paraplivačima’.

Marko Brusač, mag. kineziologije i mag.fizioterapije, kineziterapeut u Centru za autizam Rijeka, održat će predavanje pod naslovom ‘Prilagođene tjelesne aktivnosti za rad s djecom s poremećajem iz autističnog spektra’.

U popodnevnom programu kampa, od 18 do 20 sati, održat će se u dvorani Osnovne škole Marina Držića prezentacija rada dubrovačkih klubova koji sudjeluju u jedinstvenom projektu Grada Dubrovnika ‘Športske aktivnosti za osobe s invaliditetom’.

Na poslijepodnevni dio programa pozivaju se i roditelji djece s teškoćama u razvoju kako bi se pobliže upoznali s navedenim projektom i sportskim programima koji se u okviru projekta nude.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je prvi grad u Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio posebnu stavku za financiranje športskih aktivnosti za osobe s invaliditetom, koja je od 2022. naovamo višestruko rasla. Tako je u 2023. godini za sufinaciranje šporskih aktivnosti u dubrovačkim klubovima te za poslove stručnog tima izdvojeno 73.181 eura, dok je taj iznos u proračunu za 2024. uvećan na 130.000 eura.

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković s ministrom Piletićem o uređenju Centra za pružanje usluga u zajednici

Dulist

Gradonačelnik uputio čestitke Barakudicama

Dulist

U klupe gradskih osnovnih škola kreće 437 prvašića!

Dulist