Aktualno

ORI SE ‘MOJA DOMOVINA’ U ROTTERDAMU Hrvatska je u finalu Lige nacija!

PXL 140623 100756715
14.06.2023., stadion Feyenoord "De Kuip", Rotterdam, Nizozemska - UEFA Liga Nacija, polufinale, Nizozemska - Hrvatska. Nogometasi Hrvatske slave pogodak za vodstvo 4:2. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska je nakon produžetaka pobijedila Nizozemsku rezultatom 4:2 i plasirala se u finale Lige nacija.

Nizozemci su uspješno zaobišli obranu hrvatske momčadi i u 34. je minuti Malen postigao gol za vodstvo od 1:0. Hrvatska je započela drugo poluvrijeme bolje i to joj se isplatilo već u 53. minuti, kada je Gakpo nesmotreno povukao Modrića unutar vlastitog šesnaesterca, što je rezultiralo pokazivanjem na bijelu točku. Kramarić je sigurno izveo udarac s bijele točke i dvije minute kasnije rezultat je bio izjednačen na 1:1.

U 73. minuti, Ivanušec je pronašao Pašalića u sredini terena, koji je sjajno izbjegao trojicu nizozemskih igrača i pogodio za preokret. Kada se činilo da je utakmica riješena, Nizozemcima se isplatila njihova upornost i Koopmeiners je pospremio odbijenu loptu u mrežu za izjednačenje na 2:2 u posljednjim trenucima utakmice.

Zatim su uslijedili produžeci, a u 98. minuti Bruno Petković je s udaljenosti od otprilike 25 metara pucao i postigao gol za novo vodstvo Hrvatske. U 117. minuti, Modrić je sa bijele točke pogodio za konačnih 4:2.

Utakmicu polufinala Lige nacija u Rotterdamu je pratilo oko 2 tisuće hrvatskih navijača.

‘Vatreni‘ sada u finalu (nedjelja, 20.45 sati) čekaju pobjednika dvoboja Španjolske i Italije, koji je na rasporedu u četvrtak (20.45 sati), dok će Nizozemska također u nedjelju (15 sati) igrati za treće mjesto protiv gubitnika tog susreta.

Foto: Marko Lukunic i Luka Stanzl/PIXSELL

 

 

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist