Sport

ORI SE ‘MOJA DOMOVINA’ Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva!

PXL 140124 108580176
14.01.2024., bazen Mladost, Zagreb - LEN 36. Europsko prvenstvo u vaterpolu, polufinale, Hrvatska - Madjarska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u velikom finalu Europskog prvenstva! Hrvatska je u ludoj atmosferi srušila Mađarsku rezultatom 11:8. Za zlato će igrati protiv Španjolaca ovog utorka!

Prvi napad pripao je Hrvatskoj. Harkov zabija za 1:0. Vrlić je izborio igrača više, a Harkov lijepo savladao Gyapjasa. Biljaka je zaradio isključenje, a Fekete ga silovitim udarcem iskoristio za 1:1. Uslijedila je odlična akcija koju je golom završio Vukičević za 2:1 na asistenciju Marinića Kragića. Obranili smo se u situaciji s igračem manje, ali je Bukić u sljedećem napadu pogriješio te tako nismo iskoristili našeg igrača više. Uslijedila je kontra koju nije uspio iskoristiti Burian. Vince Vigvari je prevario Bijača i prebacio ga za izjednačenje 38 sekundi prije kraja prve četvrtine. Na kraju prve četvrtine rezultat je 2:2. Hrvatska je dva puta vodila, Mađarska dva puta stizala.

PXL 140124 108578859 1
14.01.2024., bazen Mladost, Zagreb – LEN 36. Europsko prvenstvo u vaterpolu, polufinale, Hrvatska – Madjarska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U drugoj četvrtini Kragić pogađa za 3:2, a potom i Fatović za 4:2! Otvorila je Mađarska treću četvrtinu iskorištenim igračem više. Precizan je bio Nagy i doveo Mađarsku na 4:3. Imali smo dva igrača više, ali nismo bili precizni. Nije taj napada dobro izgledaoo, a oba udarca su zaustavljena od strane Mađara. Kragić onda iskorištava peterac za 5:3, a Nagy vraća na 5:4. Još jedan peterac je izborio Burić, još jednom je precizan bio Marinić Kragić i donio 6:4. Dugo su ‘vagali’ sa šutem s vanjske pozicije pa su brzo prebacili loptu na lijevo krilo odakle je silovito pucao Vince Vigvari i pogodio. Burić igra dobro na poziciji dva metra. Nakon izborenog peterca, sada je pogodio gol za 7:5, no ubrzo Fekete pogađa za 7:6. Na kraju treće četvrtine smo imali situaciju s dva igrača više, ali nismo dobro odigrali akciju koju je Bukić završio šutom u blok. Ipak, i dalje vodimo sa 7:6, pišu Sportske novosti. 

Lončar je iskoristio priliku za 8:6, Fatović je šutem za šest metara iz faula zabio gol za 9:6! Imala je Mađarska novog igrača više, ali Vince Vigvari puca samo do Lončara. Na drugoj strani je Gyapjas uz pomoć vratnice zaustavio pokušao Vukičevića. S igračem više pogodio je Nagy do 9:7. Dobru smo kontru odigrali nakon što je Vince Vigvari ‘prodao’ jednu loptu. Butić je vukao i vukao, a na kraju postigao svoj prvi gol na Europskom prvenstvu i to za 10:7. Manje od minute do kraja, Vrlić za 11:7! Vigvari dovodi do 11:8, no svira se kraj – Hrvatska je u finalu!

 

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL i Hrvatski vaterpolski savez

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist