Crna kronika

OPTUŽEN ZA PLJAČKU NA KONALU Damiru Kataniću ukinut istražni zatvor

katanic privodjenje pljacka kono 6

Damiru Kataniću, optuženom za počinjenje kaznenog djela razbojništva 12. rujna 2017. u obiteljskoj kući dubrovačkog poduzetnika Žarka K. na Gornjem Konalu, jučer je ukinut istražni zatvor te će se braniti sa slobode.

-Optužno vijeće donijelo je odluku o ukidanju istražnog zatvora te odredilo mjere zabrane kontakta i približavanja, a Katanić je pušten da se brani sa slobode – rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

Podsjetimo, 44-godišnjeg Katanića se tereti da je u utorak, 12. rujna, oko 18 sati, s prethodno stvorenom namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, ušao u nezaključani stan u Ulici Gornji Kono u Dubrovniku i uz ozbiljnu prijetnju vatrenim oružjem od 28-godišnjakinje otuđio metalni sef u kojem se nalazila veća količina novca, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

-Okrivljenika se tereti da je 12. rujna 2017. oko 18,00 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u jedan stan u Dubrovniku i uperio u zatečenu ženu pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima. Oštećenica mu je, u strahu, predala jedan metalni sef u kojem je bilo 22.000 eura, 30.000,00 kuna, 7.000,00 kuna, 900 američkih dolara i pet funti, te jedna kuverta u kojoj je bilo 350 eura (sve od vlasnika stana), koje je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe – stoji u optužnici.

Inače, optuženi je od ranije poznat policiji, a posebno kad je uhićen zbog sudjelovanja u lancu trgovine drogom u okviru akcije Gladius 3.

Pročitajte još

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist