Politika

Oprostite na smetnji, ide rebalans!

gradsko vijece5378

Samo 49 dana trebalo je gradonačelniku Andru Vlahušiću da se odluči na rebalans ovogodišnjeg proračuna!

I to za iznos od 600 tisuća kuna. Iako je ranije najavio kako će se proračun morati rebalansirati za iznos od 5 milijuna kuna, kako bi se konačno pokrenula gradnja POS stanova u Mokošici, tih pet milijuna kuna nije uvršteno u ovaj, brzinski rebalans. No, isto će se u obliku dodatne točke naći pred gradskim vijećnicima ovog ponedjeljka u 17 sati, kad nas očekuje još jedna, među posljednjim sjednicama Gradskog vijeća u ovom mandatu.

Vijećnici će tako raspravljati o rebalansu većem za 600 tisuća kuna. Prihodi Grada povećat će se, niam,e za spomenuti iznos, zbog povećanog priljeva novaca od komunalnog doprinosa. Razlog leži u velikom broju zahtjeva za legalizaciju koji su pristigli na adresu gradske prave, a koji će povećati gradske prihode za planiranih 600 tisuća kuna. Mijenja je za isti iznos i rashodovna strana gdje se prenamjenjuju kreditna sredstva na druge projekte.

Zanimljivo je ovdje istaknuto rečenicu iz objašnjenja rebalansa nadležnog pročelnika Nika Pavlovića, koje će se naći pred gradskim vijećnicima 28. siječnja.
– Nezgodno je što u ovako kratkom roku predlažemo izmjene i dopune proračuna, ali objektivne okolnosti primorale su nas na rebalans, a sve u svrhu učinkovitosti i djelotvornosti korištenja proračunskih sredstava. Donosimo kratko obrazloženje predloženih promjena proračunskih stavaka – napomenuo je gradskim vijećnicima Niko Pavlović.

No, osim ovog povećanja od 600 tisuća kuna, dio sredstva se prenamjenjuje na neke druge projekte, no ukupan iznos ostaje nepromijenjen. Gradski vijećnici danas će također donijeti odluku o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja Grada Dubrovnika, donosi se i pravilnik o zračnom mostu, dok će Dom Marina Držića konačno dobiti vršitelja dužnosti. 

Pročitajte još

Libertas zaustavio trend odljeva vozača

Andrea Falkoni Račić

Grabovica može primati smeće do kraja 2025.

Andrea Falkoni Račić

Mato Franković: Ljudi, uspjeli smo, čelnik oporbe došao je živjeti u Grad

Andrea Falkoni Račić