Aktualno

OPROŠTAJ OD LUKA PALJETKA U Selcima na Braču izrazili ljubav pjesniku

luko paljetak selca brac 0

Povodom odlaska velikog hrvatskog pjesnika Luka Paljetka u Selcima na otoku Braču 15. svibnja su školarci su obilježili njegovo preminuće.

U Selcima se već 34 godine održava jezično-pjesnička smotra „Croatia rediviva ča-kaj-što“ na kojoj je Luko Paljetak poetski i kritički sudjelovao skoro 20 puta. U organizaciji Osnovne škole Selca, Općine Selca te Udruge Croatia rediviva, na glavnom trgu pred Zidom od poezije na kojemu je i Paljetkova mramorna ploča iz 1996. s uklesanim stihovima (Ljubiti pa u drugom tijelu ka sebi rasti), školska djeca Lukovim su pjesmama obilježili njegovo preminuće. Uz cvijeće i svijeće, te prigodne besjede (predstavnici Škole, Općine, Udruge Croatia rediviva) Selčani su izrazili svoju ljubav zaslužnome pjesniku koji se nesebično ugradio u svehrvatsku „ča-kaj-što“ smotru.

Zahvalni na njegovu velikom književnom i jezičnom daru, zaželjevši mu vječnu slavu, kao i pokoj tijelu i duši pred morem u Dubrovniku gdje će otpočinuti – domaći puk izrazio je uvjerenje da je Lukovo djelo živo i moćno u hrvatskoj književnosti i da će trajati dokle god je hrvatskoga naroda i hrvatskoga jezika.

Pročitajte još

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist