Aktualno

OPREZNO Pred nama su dva tjedna s povećanim gužvama u prometu!

bosanka guzva taxi176

U sljedeća dva tjedna se, zbog očekivanog povećanog broja putnika koji iz pravca Crne Gore putuju kroz Republiku Hrvatsku prema zemljama Zapadne Europe, očekuju veće gužve na ulazu u RH na graničnim prijelazima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Najveće povećanje prometa koje može dovesti do dužih čekanja očekuje se u dane vikenda, odnosno od petka poslijepodne do nedjelje navečer, te stoga iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, savjetuju izbjegavanje putovanja u to vrijeme i preporučuju putovanje tijekom noćnih sati.
-Slijedom očekivanog povećanja intenziteta prometa na graničnim prijelazima, povećani intenzitet prometa očekuje se i na državnoj cesti D-8 u smjeru Splita, stoga pozivamo sve sudionike u prometu da na vrijeme planiraju svoja putovanja i tijekom vožnje poštuju prometne propise kako ne bi došlo do neželjenih posljedica u prometu. Također, preporučujemo da se građani neposredno pred putovanje o stanju na graničnim prijelazima informiraju putem službene stranice HAK-a na kojoj se nalaze ažurirane informacije i pregled stanja na graničnim prijelazima putem kamera – apeliraju iz PU.
Vodeći računa o navedenom policija u danima intenzivnijeg prometa planira službu s maksimalno raspoloživim brojem izvršitelja i maksimalnim brojem ulazno traka, a sve kako bi se čekanja na graničnim prijelazima svela na minimum.

Obavještavaju građane i o mogućim alternativnim cestovnim pravcima:

Za MCGP Karasovići (RH/CG) preporučuje se GP Vitaljina

Za MCGP Gornji Brgat (RH/BiH) preporučuje se GP Čepikuće

Alternativa za MCGP Metković i MCGP Gabela Polje su granični prijelazi MCGP Nova Sela, MCGP Prud i MCGP Mali Prolog

Pročitajte još

OSTAVIO SI NEIZBRISIV TRAG Predsjednica dubrovačkog SDP-a oprostila se od Freda Matića

Dulist

U Čilipe sletio dvomilijunti putnik mjesec dana ranije nego lani

Dulist

‘Elafitsko hodočašće’ za Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Dulist