Županija

OPRAVDANJE ŽUPANA Vijećnička pitanja glupošću završila u medijima

zupanijska skupstina 24

Pitanja su glupošću poslana na adrese na koje nisu trebala stići – opravdao je župan Nikola Dobroslavić jučerašnju grešku svog glasnogovornika Gorana Cvjetinovića.

On je, naime, dan prije održavanja sjednice Županijske skupštine, dubrovačkim redakcijama greškom uputio pitanja vijećnika HDZ-a, koja će vijećnici postavljati na sjednici.
Kako se to našlo u medijima, zanimalo je vijećnika Tea Andrića.

– Kako je ovo moje pitanje jutros osvanulo u novinama? – zanimalo je Andrića.

– Naravno da su pitanja trebala biti upućena tajništvu i bila su namijenjena za pripremu upravnih odjela i župana za odgovore, ali mislim da i ne smeta puno što su završila u medijima. Bitno je da postoje pitanja i odgovori. Glupošću je to došlo na adresu na koju nije trebalo – objasnio je Dobroslavić.

Među pitanjima vijećnika HDZ-a našlo se i ono Mata Frankovića, kojega su zanimali problemi s pristupom plažama.

– Svjedoci smo kako se pojedini koncesionari i vlasnici objekata ponašaju vrlo bahato i kako onemogućavaju građanima pristup na pomorsko javno dobro. Svjedočimo kako pojedini građani uzimaju stvari u svoje ruke i sami prave pristup tim kupalištima i navodno javnim dobrima. Kako je Županija dala neke od koncesija koje su predmetom sukoba građana i koncesionara zbog sprječavanja pristupa kupalištu, zanima me što je Županija učinila da se ovo ne događa? – zanimalo je Frankovića.

Župan je istaknuo da koncesionari, sukladno pravilima iz ugovora o koncesiji mogu na plažama uspostaviti red uvođenjem pravila, ali ona moraju biti u skladu s ugovorom.

– Koncesije su otvorenog tipa i građanima nije moguće zabraniti pristup. Kad pravila koncesionara nisu usuglašena s koncesijom tada interveniramo. Imali smo jedan takav slučaj, i to se, nakon intervencije, ispravilo – rekao je Nikola Dobroslavić, dodavši kako je svaka intervencija na plažama od strane koncesionara, a koja je u sukobu s ugovorom o koncesiji, protuzakonita.

– Kada ćete se izdići iz stranačke stege i direktive? Kada ćete se izvući iz stranačkih skuta, jer vi ste župan svih građana ove Županije, i početi s Vladom surađivati na projektima? – zanimalo je SDP-ovog vijećnika Iva Karamatića. Karamatić se, postavljajući vijećničko pitanje, osvrnuo na učestale konferencije za medije HDZ-a.

– Ne znam koji je smisao mantri i opsjena kojima nas pokušavate uvjeriti da su se bivši neuspješni voditelji države transformirali u buduće spasitelje Hrvatske – zanimalo je Karamatića.

Župan je istaknuo kako nastoje maksimalno surađivati s Vladom RH. U nekim stvarima suradnja je dobra, ali u nekima baš i ne.

– Vlada je u nekim stvarima donosila poteze koji su bili izrazito štetni za ovu Županiju te smo morali reagirati, pa i presicama – odgovorio je Karamatiću Dobroslavić.

– Centar za gospodarenje otpadom je u fazi realizacije. Ove godine ćemo imati idejni projekt, studiju izvodivosti, te ćemo 2016. početi graditi Centar. Cijena će biti prihvatljiva našim sugrađanima, a kolika će biti pokazat će Studija izvodivosti – odgovorio je župan na pitanje vijećnika Karamatića o Centru.

Karamatića je, naime, zanimalo kolika će biti ekonomska cijena zbrinjavanja otpada, koja je, po njemu, upitno održiva te postoje li obvezujući ugovori o suradnji na gradnji Centra s općinama i gradovima.

 

Pročitajte još

Konavle nastavljaju bilježiti izvanredne turističke rezultate

Dulist

More na Korčuli ponovno sigurno za kupanje

Dulist

Županija i ove godine financira radne materijale za sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač

Dulist