Aktualno

Opačak u utrci za šefa brodskoposavskog SDP-a

opacak kralj pgm ragusa047

Slavonskobrodski poduzetnik Tomislav Opačak, kojeg dubrovačka javnost pamti kao svojedobnog kratkotrajnog vlasnika PGM Raguse, uspješno plovi političkim vodama.

Naime, na nedjeljnim unutarstranačkim izborima u SDP-u Brodsko-posavske županije Opačak je u utrci za predsjednika županijske organizacije u prvom krugu ostvario zavidan rezultat od 42,79 posto glasova. Zanimljivo, time je preskočio dva favorita, ministra Tihomira Jakovinu (osvojio 29,36 posto) te Tihomira Biščevića (23,35 posto).

Tko će na kraju biti predsjednik odlučit će drugi krug izbora u nedjelju, 10. studenog, u kojem će se naći Opačak i Jakovina, a lokalni mediji u Slavoniji predviđaju Opačkovu pobjedu.

Podsjetimo, Opačak je Dubrovčanima ostao u pamćenju u kolovozu 2012. godine kada je preko svoje tvrtke Duhan d.o.o. u vrlo kratkom roku kupio većinski paket dionica PGM Raguse.

– Namjeravamo odraditi rekonstrukciju kompletnog poduzeća, raditi na poboljšanju proizvodnje, na dizanju operative, visokogradnje i niskogradnje – istaknuo je tada za duList Opačak, posebno istaknuvši kako mu je cilj sačuvati radna mjesta i vratiti PGM Ragusu na razinu od prije nekoliko godina. Tada je također za predsjednika Uprave PGM Raguse imenovao Ivana Kralja.

Međutim, niti mjesec dana od kupnje Opačak je PGM Ragusu prodao osječkom poduzetniku Damiru Iviću, uz objašnjenje kako je 'navikao kupovati i prodavati tvrtke', te kako mu 'nije prvi put da je nešto tako napravio'.

– Na PGM-u sam zaradio. Čovjek mi je ponudio veći iznos od onog kojeg sam ja dao pri kupovini 83 posto dionica. Idemo dalje – rekao je tada slavonskobrodski poduzetnik.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist

Prikupljanje materijala za izložbu povodom 100. obljetnice PŠK Penatur

Dulist