Aktualno

Oni znaju kako ljetovati za nula kuna

poljaci kupari 170713(17)

Jedanaest Poljakinja i četiri Poljaka našli su savršeni smještaj za svoje ljetovanje – ruševni kompleks Kupari gdje noćenje košta ravno nula kuna.

Ono što je nainteresantnije,ovamo su došli po preporuci prijatelja koji su sudjelovali u autostop utrci od Poljske do kupara u svibnju

-Oni su vidjeli ovo razrušeno mjesto, i napuštene hotele. Ovdje smo našli ovo malu sjenicu ispod koje imamo sjenu, i možemo izvjesiti rublje i slično, a imamo i zaklon od kiše – rekla nam je Marta Koczot, jedna od avanturistica ovog neobičnog turizma.

Na naš upit kako provode dane njezina prijateljica Asia Barnert odgovara kroz smijeh – ništa.
-Plivamo, jedemo, pa još malo plivamo. Idemo po plažama vozimo naše longboarde, to nam je najvažnije – kaže ona te dodaje kako je upoznala puno divnih ljudi ovdje.

Ne boje se kažu spavati ovdje, jer su noći obično mirne. No ipak ima iznimaka i na to pravilo.
-Prošlu noć vidjeli smo neke čudne zvukove i vidjeli neka svjetla, ali uglavnom je OK – kaže Marta te dodaje kako je ipak lakše kad si u tolikom društvu.
-Kad smo stopirali spavali smo na najčudnijim mjestima, na autocesti, benziskoj stanici, tako da je ovo za nas raj – zaključuje Asia te dodaje kako se u Hrvatskoj osjeća sigurno.

Ovi putnici namjernici ostaju u Dubrovniku do petka ili subote, a za večeras su najavili kako će pjevati na najpoznatijoj ulici u Dubrovniku – Stradunu kako bi skupili novac za nastavak putovanja. Pozivaju sve da dođu i jednostavno da im se pridruže u plesu i pjesmi, jer, smatraju oni, to je najvažnije.

 

Pročitajte još

Duga obasjala nebo iznad Gruža

Dulist

KIDS ESCAPE ROOM DUBROVNIK Nova top destinacija za dječje rođendane!

Željka Krstulović

Akcija za opremanje dubrovačke bolnice blizu cilja – 76.000 Eura prikupljeno u samo šest dana!

Dulist