Zanimljivosti

Omanski sultan očekuje se u Dubrovniku

sultan jahta384

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu ponovno se očekuje u Dubrovniku. Riječ je o omanskom sultanu Quaboosu bin Saidu al Saidu, kojega se ovih dana očekuje u Dubrovniku

a jutros je u grušku luku već doplovila njegova jahta 'Al Said'.

Omanski sultan nije nepoznat Dubrovčanima. Već je boravio u našem gradu, i to 2003. godine, kada je sa svojom pratnjom stigao u dubrovačku zračnu luku u dva zrakoplova tipa jumbo jet u pratnji jednog manjeg.

U Gružu gdje ih je čekala jahta Al Said, uz još jednu pomoćnu. Tada je, prisjetimo se, u gruškoj luci vrijedila posebna regulacija prometa, prilaz brodovima s mora čuvala je hrvatska pomorska policija, a s kopnene strane dio luke bio je ograđen žicom te su brodove neprekidno promatrali hrvatska policija i omanski stražari.

Iako su svi te 2003. godine očekivali kako će u pratnji sultana doći i njegovi 17 žena, tim više što se špekuliralo kako sultan za cvijeće, koje je većim dijelom nabaljao u Nizozemskoj, a dijelom u dubrovačkim cvjećarama, na jahti svakodnevno troši 5 tisuća dolara, žene nitko nije vidio iako je sultanova pratnja bila mnogobrojna.

Zakupio je bio i osamdesetak soba u“Argentini”, cijelu Vilu Orsulu, trideset soba za posadu u hotelu “Petka” i desetak u hotelu “Croatia” za potrebe posade aviona. Na raspolaganju mu je bilo i desetak dubrovačkih taksista, unajmio je i desetke rent-a-acr auta isključivo luksuzne Audije A8 i A6 te Mercedese S klase,a na pratećem brodu nalazilo se i njegovih privatnih 15 Mercedesa te helikopter.

Al Said jedna je od najvećih i najmodernijih jahti na svijetu. Duga je 150 metara, a sagrađena je za omanskog sultana 2007. godine. Opremljena je najluksuznijom opremom, iako na prvi pogled mnogima tako i ne izgleda.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist