Sport

OLIMPIJSKE IGRE Španjolci ‘potopili’ Tuckove trupe

vaterpolo reprezentacija euro 2016

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doživjela je težak poraz 9:4 od Španjolske u 3. kolu skupine B olimpijskog turnira.

Prema izvještajima, izabranici Ivice Tucka podbacili su u svim segmentima igre. Španjolci su poveli 3:0 te do kraja susreta samo povećavali svoju prednost. Golove za Hrvatsku postigli su Sukno, Joković, Bušlje i Garcia, dok je na strani pobjednika najraspoloženiji bio Echenique s 4 pogotka, a po jedan su zabili Molina, Minguell, Sziranyi, Espanol o Fernandez.

-Nismo izgledali dobro i zasluženo smo poraženi, no puno toga je, i napadački i obrambeno, otišlo na jednu stranu, onu španjolsku. Španjolci su potpuno zasluženo dobili, a mi smo večeras bili posebno loši u napadu, koji je bio potpuno bezidejan i bez protoka lopte. Očekuju nas Talijani i Francuzi i moramo ostvariti bar još jednu pobjedu. Vidite da se stalno događaju iznenađenja, veliki favorit Srbija, ako ne pobijedi Australce ispada, a već dugo olimpijski turnir nije bio ovako interesantan s deset momčadi koje mogu svakoga pobijediti – kazao je nakon poraza izbornik Tucak.

-Ovo je jedan od onih dana kada ti ništa ne ide. Sve što smo pokušali je ispalo loše, a njima su u golu završavali i šutevi koji su išli pored gola. Svaki poraz boli, ali bolje da se dogodio sada, nego u četvrtfinalu. Čestitam Brazilcima na pobjedi protiv Srbije, ali ostali nas ne zanimaju, moramo odraditi susrete s Francuzima i Talijanima i dosta poboljšati svoju igru – kazao je kapetan Hrvatske Josip Pavić.

-Ovo je bilo dosta loše, ti Španjolci nam nikako ne odgovaraju, puno plivaju, a malo je kontakta. U napadu ništa nismo zabili. Protiv Talijana nas čeka teškautakmica, oni su dosad pokazali najviše. S ovom igrom koju smo pokazali danas, ne bismo daleko dogurali – rekao je Damir Burić.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca