Grad

‘Olgin dom’ u Gružu otvara se do kraja godine

dom umirovljenika gruz

Dom umirovljenika u Gružu još uvijek nije otvorio svoja vrata iako su građevinski radovi bili gotovi još krajem 2022. No, sve je, kao što je poznato, zapelo na uporabnoj dozvoli, točnije protupožarnim uvjetima. Kako sada stvari stoje, a sukladno najavi samog gradonačelnika Mata Frankovića, Dom Ragusa trebao bit otvoriti svoja vrata do kraja godine.
-Dom umirovljenika Ragusa trebao bi započeti s radom do kraja godine – napisao je gradonačelnik na svom Facebook profilu odgovarajući jednom našem sugrađaninu koji ga je pitao: ‘Kad će se otvoriti ‘Olgin dom’ u Gružu?’
Podsjetimo, prema uputi požarnog inspektora Božidara Benića s tehničkog pregleda objekta, bilo je potrebno povećati razinu zaštite od požara, a to se postiglo ugradnjom sprinkler sustava i dodatnim mjerama odimljavanja određenih unutarnjih prostora. Određene poteškoće pojavile su se i oko buke, no i taj se problem riješio. Međutim, požarni inspektor nikako nije davao zeleno svjetlo već je imao dodatne zahtjeve.
-Nakon što je požarni inspektor bio prije nekih 20 dana na samom domu utvrđeno je još manjih nedostataka, više tehničke prirode. Jedna od njih je vezan uz protupožarna vrata. Svaka soba u domu ima protupožarna vrata te je zatraženo da se poštima taj mehanizam kako bi njihovo zatvaranje bilo stupnjevano. Zatražena je ponuda specijalizirane tvrtke koja se bavi tim poslom i danas je došla u Dom umirovljenika u Gružu. Imaju dva dana posla. Krajem ovog mjeseca, odnosno 25. lipnja dogovoren je dolazak požarnog inspektora i vjerujem da će onda biti sve u redu. Otklonili smo sve što treba, dom je čist, uredan, opremljen, sprinkleri su postavljeni. To izgleda sjajno, dobro i kvalitetno. Ja sam se oduševio tom završnom fazom – rekao je gradonačelnik Mato Franković 20. lipnja ove godine. Potom je, nekoliko dana kasnije, napomenuo kako je ostalo riješiti pitanje staklenih kocki i njihove vatrootpornosti.

 

Pročitajte još

UDARNA SRIJEDA U Gradu zabilježeno između 8 i 10 tisuća posjetitelja

Dulist

Uz jubilarnu Pilarsku noć izložba starih fotografija

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist