Aktualno

OGRANIČENJE 80 – BEZ ZAUSTAVLJANJA! Tko se ‘igra’ s prometnom signalizacijom na Ilijinoj glavici?

led ekran

U sred bijela dana, na LED ekranu u Ulici Andrije Hebranga zasvijetlilo je novo ograničenje ’80 NO SE DETENGA’ bez zaustavljanja! U naseljenom mjestu? Neposredno prije semaforiziranog raskrižja? Iako možemo zaključiti kako je riječ o testiranju signalizacije u sklopu priprema a uvođenje posebnog prometnog režima ne možemo se ne zapitati je li se ovo moglo obaviti s nekom drugom porukom koja ne sugerira vozačima vrlo opasnu vožnju u sred Grada.

Naši sugrađani svjedoče kako se ovakva ista poruka prikazivala i prije nekoliko dana na istom raskrižju, ali u Ulici Pera Bakića.
Fotografiju su, u viber grupi Radari – kontrole, snimili naši sugrađani.
Na sve se osvrnula i dubrovačka udruga Sigurnost u promet.
-Koliko god nam ovo izgledalo simpatično, ovo je jako opasno! Naime, u RH svaki dan strada preko 40 osoba u cestovnom prometu i nažalost taj trend se ne smanjuje! Unatoč povećanju novčanih kazni kroz izmjene ZSPC-a vozači i dalje čine prometne prekršaje, ginu na našim cestama i to je naša realnost! Stoga, treba činiti sve kako bi se unaprijedila cestovna infrastruktura te ukoliko dođe do prometne nesreće da sudionici iste ne izgube živote, od tehnički modernijih zaštitnih ograda koji će štiti vozače motocikala, barijera na sredini kolnika na opasnim mjestima koji će spriječiti frontalni udare prilikom izlijetanja vozila, drastičnog smanjenje ograničenja brzina na mjestima učestalih događanja prometnih nesreća….. Ovo što vidimo na slici je sve samo ne to i ne doprinosi povećanju sigurnosti cestovnog prometa, štoviše dodatno ga ugrožava!
Ovde imamo situaciju da se u normalnom odvijanju prometa ljudi ‘igraju’ s prometnom signalizacijom! Pa malo mijenjaju ograničenja, daju upute vozačima… Kada znamo da vozači u cestovnom prometu postupaju po prometnim znakovima, prometnim pravilima i znakovima koje daju ovlaštene službene osobe ovo je jako opasno! – smatraju u ovoj udruzi.
-Stoga, radovi se ne mogu izvoditi ovako, moraju se osigurati uz regulaciju prometa, a ne u normalnom odvijanju prometa. Što ukoliko se dogodi prometna nesreća jer je neki stranac postupio i vozio 80 km/h “bez zaustavljanja” i pritom udario nečije dijete koje je prelazilo cestu poštujući “stvarnu” prometnu signalizaciju ?! Tko je kriv?! Promet je gorući problem u kojem se gube ljudski životi, a tome doprinosi upravo ovako nepromišljeno igranje sa prometnom signalizacijom u normalnom režimu odvijanja prometa! Jako neozbiljno! – zaključuju.

Pročitajte još

Vesela atmosfera na cavtatskom karnevalu

Dulist

Željko Raguž dočekao Modrića i Kovačića u Dubrovniku

Dulist

Prometna nesreća kod Dola: Vozilo završilo na krovu

Dulist