Grad

OGRANIČAVA SE PROMET OKO POVIJESNE JEZGRE Bez rezerviranog termina nema pristupa Pilama

guzva pile autobusi002

Usvajanjem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima na 28. sjednici Gradskog vijeća koja će se održati sljedeću srijedu, 18. ožujka 2020., na snagu će stupiti odluka kojom će se regulirati način dolaska turističkih autobusa na Pile kroz aplikaciju kojom će svi korisnici biti obvezani rezervirati svoj termin za iskrcaj i ukrcaj putnika.

Tako će se kontrolirati maksimalan broj autobusa koji istovremeno mogu biti na platou Pila čime će se smanjiti gužva. U konačnici ova mjera trebala bi rezultirati rasterećenjem prometa oko povijesne jezgre Dubrovnika. Svako nepostupanje po novoj odredbi bit će sankcionirano. Odlukom se uspostavljaju i kontrolne točke koje će biti na ulazima u kontaktnu zonu – na početku Zagrebačke, na kraju Ulice branitelja Dubrovnika te na početku Ulice Druge Dalmatinske brigade.

Na istoj sjednici trebao bi se usvojiti i Pravilnik o prometovanju Ulicom branitelja Dubrovnika iz smjera Doma zdravlja prema Pilama, a koji njom dozvoljavala prolazak isključivo vozilima javnog gradskog prijevoza, interventnim službama i vozilima s posebnom dozvolom. Podsjetimo, zabrana prometovanja ovom cestom taksijima uvedena je još 30. prosinca 2019.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist