Koronavirus u HrvatskojUrednički izbor

OGLASILI SE ZARAŽENI MARIJA I MARIO Kašalj, visoka temperatura, razorna kostobolja… Budite savjesni!

korona 100x800 1

Prvotni šok ne jenjava. Temperatura već četvrti dan nemam i ukratko polako dolazim sebi nakon 10 dana temperature i razorne kostobolje. Čuvajte se i budite doma – napisala je u Facebook grupi ‘Zavazda Konavle’ Marija Banac, prva osoba koja je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zaražena koronavirusom. Ispod objave su, u roku od dva sata, Konavljani, ali i brojni naši sugrađani napisali više od sto komentara potpore. Riječ je o zaposlenici Zračne luke Dubrovnik koja je hospitalizirana u subotu, 14. ožujka.

marija banac korona
Izvor: Zavadzda Konavle Facebook

Inače, sedam zaposlenika Zračne luke Dubrovnik pozitivno je na koronavirus. Jedan od njih je i Mario Magud, bivši zapovjednik JVP Konavle. Javio se svojim prijateljima na Facebooku kako bi ih obavijestio da je zaražen koronavirusom.

-Dragi moji prijatelji i poznanici, nažalost jutros mi je javljeno da sam i ja + na covid19, uz moje spremačice. Testirali smo se jučer, kao dio zaposlenih sa Zračne luke Dubrovnik. Pošto nisam imao kontakta sa našom prvooboljelom djelatnicom, virus sam vjerovatno ‘pokupio’ u lokalnom prijenosu, a osim simptoma kašlja i neznatne 1 dnevne temperature, drugih simptoma nisam imao – rekao je i dodao:

Prvotno se ispričavam svima vama što sam iz neznanja bio aktivan, radio na poslu ili s nekim pričao u mjestu. Molim sve vas koji ste bili sa mnom u kontaktu zadnjih 10 dana da ostanete doma u samoizolaciji, da izbjegnemo širenje ovog virusa! Nadam se da nisam nikoga zarazio, te ukoliko ne osjetite nikakve simptome u narednih 7-10 dana ste ok! A to vam svima želim!! Drž’te mi se svi i sigurno ćemo pobjedit koronu – istaknuo je Magud.

mario magud
Mario Magud

Podsjetimo, Zračna luka Dubrovnik zatvorena je od četvrtka za civilni zračni promet. U Dubrovniku je u subotu potvrđeno 12 novih slučajeva koronavirusa što znači da ih u ovom trenutku imamo ukupno 14. 

Foto: Zavazda Konavle / Mario Magud Facebook

Pročitajte još

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OPRALA GA TREMA ILI? Višnjić tijekom recitiranja Himne slobodi preskočio cijeli stih

Dulist