Grad

OFEL 2016. Konkurentnost i efikasnost uz održiv razvoj

Vila Eliza Odjel za ekonomiju

Vodeća regionalna znanstvena konferencija iz korporativnog upravljanja OFEL 2016 na temu ‘New Governance for Value Creation: Towards Stakeholding and Participation’ održava se u Dubrovniku 15. i 16. travnja na Ekonomskom fakultetu.

Fokus konferencije je na položaju i ulozi javnih poduzeća u novoj ekonomiji, a domaćini konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja i Sveučilište u Dubrovniku.

Na konferenciji sudjeluje 200 praktičara i znanstvenika i stručnjaka iz čak 24 države svijeta. Naglasak konferencije je da suvremeno korporativno upravljanje treba staviti naglasak na izgradnju konkurentnosti i efikasnosti potencirajući održivi razvoj poduzeća u kojemu će se ostvariti ne samo interesi dioničara, nego i interesno-utjecajnih skupina i društva u cjelini.

Ključni govornik ovogodišnje konferencije jest prof. dr. sc. Alessandro Zattoni, jedan od najpoznatijih znanstvenika iz područja korporativnog upravljanaj u svijetu, sa elitnoh sveučilišta društvenih znanosti Guido Carli (LUISS) iz Rima.

Paletu jakih pokrovitelja i partnera OFEL-a čine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom prof. dr. sc. Predragom Šustarom, poslovni tjednik Lider i Hrvatski institut direktora (CID). Poseban znanstveni partner konferencije je i Academy of Management (AoM), vodeća svjetska znanstvena asocijacija iz područja menadžmenta. Pokretači ove znanstvene inicijative su Centar za istraživanje i razvoj upravljanja (CIRU) i Akademska mreža korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi (SEECGAN), jedno od najutjecajnijih udruženja znanstvenika i praktičara u vođenju i upravljanju organizacijama i poduzećima jugoistočne Europe.

Na panelima konferencije sudjelovat će, između ostalih, prof.dr.sc. Darko Tipurić s zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Dejan Kružić sa splitskog Ekonomskog fakulteta, Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, mr.sc. Davorko Obuljen, dožupan Dubrovačko-Neretvanske županije, Tomislav Boban, ravnatelj DUUDI-ja, mr.sc. Davor Štern, konzultant i bivši ministar, Vesna Trnokop Tanta iz konzultantskog poduzeća PriceCoopersWaterhouse, prof.dr.sc. Ivona Vrdoljak Raguž, prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku, dr.sc. Damir Jugo, posebni savjetnik Prvog potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka i mnogi drugi stručnjaci iz Hrvatske i svijeta.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist