Grad

ODVJETNIK ANTE KAČIĆ Iz sudnice u privatnu praksu. A politika? Nikad ne reci nikad

ante kacic 5

Odvjetnika Antu Kačića posao i zvanje u posljednje su vrijeme doveli u središte pozornosti dubrovačke javnosti.

Pravni je zastupnik turističkih agencija u sukobu s Gradom, kao i Franja Pašalića u projektu Marine Gruž, a savjetom i znanjem pomaže svojim prijateljima, dubrovačkim braniteljima, u rješavanju stambenog pitanja na Nuncijati. Suprug, otac četvero djece, dragovoljac Domovinskog rata i dubrovački branitelj, uz sve to Kačić je i bivši sudac te četiri godine predsjednik Općinskog suda u Dubrovniku. Za DuList otvoreno govori o aktualnim temama u kojima je aktivni sudionik, od turističkih agencija i Marine Gruž do braniteljskih stanova na Nuncijati i ambicijama u politici.

Trenutno je ‘najvruća’ tema odnos Grada Dubrovnika i turističkih agencija, kojima ste pravni zastupnik. Grad je nastavio izdavati kazne za zaustavljanje na Pilama, onda ste vi digli kaznenu prijavu, a na kraju je, čini se, postignut dogovor?

Iznijeli smo primjedbe koje tište agencije. Nije bilo ni logično ni pravedno da agencije koje obavljaju djelatnost u Dubrovniku i najčešće tiču plato Pile plaćaju jednako kao strana agencija koja u grad dođe jednom, dvaput ili triput. Nije problem u iznosu. Primjedbe su na zadnjem sastanku uvažene i postignut je dogovor da se agencijama s područja Dubrovnika omogući rentabilno poslovanje kroz izdavanje godišnjeg pokaza ili vinjete. Detalje odluke još usuglašavamo. Sve skupa se moglo puno prije riješiti.

 

Što je za DuList Kačić rekao na temu Marine Gruž, tužbi na poništenje lokacijske dozvole i glavnog projekta Marine, odnosa prema dubrovačkim braniteljima te o odvjetničkom životu i ambicijama u politici pročitajte u novom broju DuLista koji je od srijede u prodaji.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist