Sport

ODUŠEVIO NAVIJAČE Jakobušić odlazi iz Hajduka bez otpremnine!

PXL 241023 105083646
24.10.2023. Split - Mislav Karoglan predstavljen je kao novi trener Hajduka Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Hajdukov Nadzorni odbor smijenio je Lukšu Jakobušića s mjesta predsjednika Uprave kluba, gdje će ga kao privremeno rješenje u ulozi vršiteljice dužnosti predsjednice kluba zamijeniti Marinka Akrap. Nadzorni odbor splitskog kluba u ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima, održao je konferenciju za medije, na kojoj je predsjednik NO-a Aljoša Pavelin otkrio da se Jakobušić odrekao otpremnine pri odlasku iako je na nju imao pravo.

-Nismo pripremali hoćemo li zamijeniti Jakobušića, nego smo odrađivali svoju ulogu i samo smo htjeli biti spremni ako do razlaza dođe. Smatramo da je ovo pravo vrijeme za rastanak i da krenemo u novi ciklus. Što se tiče financija, moram reći da je gospodin Jakobušić unio svoje vrijeme, energiju, znanje u Hajduk… Odradio je puno dobrih stvari. Jakobušić voli Hajduk, ima pravo na otpremninu, ali se on odrekao otpremnine. Hajduk neće imati financijske posljedice naše odluke, rekao je Pavelin.

Jakobušić je ulogu predsjednika Hajduka preuzeo u listopadu 2020. godine, kada je zamijenio Marina Brbića. Njegov mandat obilježili su rezultatski napredak Hajduka i veliki skokovi u posjećenosti Poljuda te broju pretplata i članova.

Međutim, velike ambicije za ovu sezonu prizemljene su s četiri uzastopna poraza, ispadanjem iz SuperSport Hrvatskog kupa i utrke za prvo mjesto u SuperSport HNL-u., piše Index.

Foto Ivana Ivanovic/PIXSELL

Pročitajte još

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist