Sport

Odsad i na Juga za deset kuna!

primanje sportasi 01

Gradonačelnik Andro Vlahušić primio je danas Ivanu Šutalo, članicu Judo kluba Dubrovnik, koja je na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani osvojila brončanu medalju, Ivana Pulića, pobijednika finalne utrke Clio Cupa u španjolskom Argonu,

te Lukšu Jakobušića novog predsjednika Vaterpolskog kluba Jug Co.

– Grad Dubrovnik uvijek je podupirao i cijenio mlade sportaše Grada, a tako će i nastaviti. Ostvarili smo da uz pokaz Libertasa građani mogu u kulturne institucije od sad će moći i i na utakmice Juga za 10 kuna. Stanovi za igrače su pri kraju, ostaje nam još riješiti pitanje bazena – kazao je Vlahušić.

Lukša Jakobušić zahvalio je Gradu na podršci za sve učinjeno po pitanju sportaša u Dubrovniku, ali i naglasio da je naljepše raditi s mladim sportašima. Napomenivši da je upravo Jug ostvario dosta dobrih rezultata s mlađom generacijom, te na kraju dodao da se nada kako će opravdati ukazano povjerenju.

U Judo klubu trenutno trenira oko 200 mladih ljudi, koji imaju veliki potencijel te se polažu mnoge nade da će i ostali članovi slijediti primjer Ivane Šutalo. Judo klub na nedavno održanom natjecanju u Ljubljani osvojio je peto mjesto pojedinačno, a treće ekipno.

-Navozali smo se, daleko je to i nije jednostavno, ali rezultati stoje iza nas. Svaki otac gura svoga sina to je prirodno. Najvažnije je obrazovanje, a sport usput – kazao je Niko Pulić.

 

 

 

 

Pročitajte još

SREBRNA DONNA Vekić osvojila prvu olimpijsku medalju za hrvatski ženski tenis

Dulist

Tucak je zaurlao: Dobit ćemo ovu utakmicu! Važna pobjeda Hrvatske protiv Grka

Dulist

VELIKA FOTOGALERIJA Evo tko je bio najbrži na dančarskom maratonu ‘Đuro Kolić’

Dulist