Aktualno

Održana međunarodna OLA 2024 konferencija o optimizaciji i učenju u Dubrovniku

OLa 2024 rit croatia

Međunarodna konferencija OLA 2024 o optimizaciji i učenju (OLA 2024 International Conference on Optimization & Learning) održala se na dubrovačkom kampusu RIT Croatia od 13. do 15. svibnja 2024. Organizirana od strane RIT Croatia i Sveučilišta u Lilleu, Francuska, konferencija je okupila više od 40 stručnjaka matematičara iz cijelog svijeta pružajući im priliku da istraže buduće izazove metoda optimizacije i učenja, zajedno s njihovim opsežnim primjenama.

Izv. prof. dr. sc. Martin Žagar, predsjednik konferencije i viši predavač na RIT Croatia, izrazio je svoje oduševljenje održavanjem konferencije u Dubrovniku. Istaknuo je važnost suočavanja s budućim izazovima u metodama optimizacije i učenja, posebno naglašavajući njihove primjene u različitim domenama ključnim za Industriju 4.0.

Dr. sc. El Ghazali Talbi, predsjednik konferencijskog odbora i profesor sa Sveučilišta u Lilleu, Francuska, istaknuo je značaj metoda donošenja odluka i strojnog učenja, zajedno s njihovim primjenama u različitim područjima. Naglasio je kako umjetna inteligencija može revolucionirati složeno rješavanje problema u područjima poput logistike, prijevoza, biomedicine i dizajna inženjerstva.

Konferencija je potaknula plodne rasprave, prezentacije projekata i istraživanja te razvoj novih suradnji među više od 40 sudionika iz 16 različitih zemalja. Fokusirajući se na interdisciplinarni pristup, međunarodna konferencija OLA 2024 imala je cilj gurati granice metoda optimizacije i učenja, otvarajući tako put inovativnim rješenjima za stvarne izazove u današnjem brzo mijenjajućem svijetu.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist