SportUrednički izbor

ODRŽAN ŽDRIJEB, POČINJE DIVLJA LIGA Kome ‘ples kuglica’ nije baš dobro sjeo?

divlja liga 2019 zdrijeb 8

Pod budnim okom dum Marina održan je ždrijeb 36. Divlje lige. Kvalifikacije počinju u utorak, 22. srpnja, a kuglice su ovog petka izvlačili župan Nikola Dobroslavić, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, vaterpolist Paulo Obradović i ispred Igara Maro Milković.
Prvu kuglicu izvukao je župan i to s imenom ekipe Fun H20, a potom su izvučeni Daksa, Batahovina, Lozica. Kobešćak je potom izvukao svoju ekipu, Pasjaču Popovići, a Sovrnja Doli, za koju igra Marko Potrebica, upala je posljednja u kvalifikacijsku skupinu ‘A’. To Potrebici i nije baš dobro sjelo pa je negodovao.
-Osjetili smo da predsjednik Gradskog vijeća neće moći izdržati više do dvije utakmice pa smo se potrudili da se ne umori ovo ljeto. Ima važnijeg posla – odgovorio mu je organizator Divlje lige Tonči Vlašić.
Inače, Potrebica na ovom prvenstvu sudjeluje od 1997. godine. Kako su prošli na ždrijebu prokomentirao je riječima:
-Čini mi se da nas, otkad sudjelujem u ždrijebu, vazda surgam u neku grupu đe nećemo pasati. S obzirom da je Malta jučer dobila Hajduka onda ćemo i mi dobiti Pasjaču. Vidit ćemo, sport je sport – rekao je Potrebica. I na to je uslijedio odgovor Tončija Vlašića: ‘Vjeko kaže da su čuda rijetka i da je dovoljno jedno’.
-Lijepa je ovo tradicija i sjajna prilika za druženje. Bude mi žao ako rano ispadnemo, ali koliko treniramo dobro da se ne utopimo – rekao je kroz smijeh Potrebica.
Dubrovačko-neretvanska županija već godinama potpomaže prvenstvo dubrovačkih kupališta u vaterpolu, ali i revijalno sudjeluje pred samu završnicu u Portu.
-Sudjelujemo, pratimo, pomažemo. Ponosan sam da smo prije nekoliko godina i presudno pomogli da se Divlja liga održi. Bio je naime nesporazum između tadašnje vlasti i organizatora te smo ‘uskočili’ i drago mi je da smo to i mogli jer je Divlja liga kultno i jedinstveno natjecanje. Treba imati puno amaterskih ekipa i dobru organizaciju. Sjajno je da Dubrovnik i naša županija imaju jedno ovakvo natjecanje – rekao je župan Dobroslavić.
Proslavljeni dubrovački vaterpolist Paulo Obradović pohvalio je ovo natjecanje.
-Skupiti 20 ekipa na jednom sportskom natjecanju je pohvalno. Nadam se da su svi zadovoljni s izvlačenjem i da će Divlja liga biti zanimljiva kao i svake godine dosad – ističe Obradović.
Inače, devet ekipa će iz kvalifikacija proći u glavni turnir koji počinje 6. kolovoza, tri iz svake kvalifikacijske skupine.
-Ona četiri ‘sigurna’ sastava koja su trebala proći završila su u A skupini. Jedan će nažalost ovo ljeto ostati bez glavnog turnira – objasnio je Vlašić što nam je to danas ‘smiksao’ ždrijeb kraj dum Marina.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist